ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στόχους μέσα στην Ρωσία χτυπούν οι βρετανικοί πύραυλοι Storm Shadow

Στο σχεδιασμό του Κιέβου η κατάληψη ρωσικών κατοικημένων περιοχών

Στόχους μέσα στην Ρωσία χτυπούν οι βρετανικοί πύραυλοι Storm Shadow

Η βρετανική αποστολή των πυραύλων cruise τύπου Storm Shadow έκαναν τον Β.Ζελένσκι να ζητά πλέον το πράσινο φως για να καταλάβει ρωσικό έδαφος και να χτυπήσει στόχους μέσα στην ρωσική επικράτεια!

Έτσι έρχονται στην δημοσιότητα αναφορές από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε από τον Τ.Μπάιντεν να του δώσει την άδεια με τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς να χτυπήσει ρωσικές υποδομές, όπως αγωγούς κέντρα διοίκησης διυλιστήρια κ.α., ενώ ζήτησε επιπλέον να εισβάλει στην ρωσική μεθόριο ώστε να καταλάβει κατοικημένες περιοχές της Ρωσίας.

Ο Ζελένσκι πιθανόν να βλέπει ότι μια αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων είναι πλέον πολύ δύσκολη και θέλει έτσι να επιδοθεί σε έναν πόλεμο εντυπώσεων που θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή των δυτικών χωρών.

Σε αυτό σύμμαχος είναι σε ένα μέρος και η ΕΕ όπου ο Ζ.Μπορέλ ζήτησε από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης «να επιταχύνουν» τις αποστολές όπλων προς τις ουκρανικές δυνάμεις και να τις προμηθεύσουν με συστήματα πυροβολικού μακρού βεληνεκούς για να απαντούν στις ρωσικές επιθέσεις.

«Οι Ουκρανοί έχουν ειδικές ανάγκες. Οι Ρώσοι τους βομβαρδίζουν από μεγάλη απόσταση, κατά συνέπεια πρέπει να έχουν την ικανότητα να φθάνουν στις ίδιες αποστάσεις, το ίδιο βεληνεκές», εξήγησε έπειτα από την συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα στην Στοκχόλμη.

Πάντως οι Storm Shadow έκαναν την εμφάνισή τους στο μέτωπο καθώς οι Ρώσοι κατηγόρησαν το Κίεβο ότι έκανε χρήση τους κατά κατοικημένων περιοχών στο Λουγκάνσκ.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας αναφέρεται ότι χθες το απόγευμα ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση κατά του εργοστασίου πλαστικών Polypak και της μονάδας επεξεργασίας κρέατος Milam στην πόλη του Λουγκάνσκ.

«Πύραυλοι αέρος-αέρος Storm Shadow που το καθεστώς του Κιέβου προμηθεύτηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιήθηκαν για το πλήγμα αυτό, παρά τις δηλώσεις του Λονδίνου σύμφωνα με τις οποίες αυτά τα όπλα δεν θα χρησιμοποιούντο κατά μη στρατιωτικών στόχων», αναφέρεται στην ρωσική ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως από τα πλήγματα των Storm Shadow προκλήθηκε πυρκαγιά στα δύο εργοστάσια, καταστροφές σε παρακείμενες κατοικίες και τραυματίες, μεταξύ τους και έξι παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.