Οι Ρώσοι έπληξαν αποθήκη όπλων και πυρομαχικών στο Νικολάεφ – Το Κίεβο ετοιμάζει εκκένωση του Χάρκοβου!

Οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν την μάχη της Κοντέμα στο Μπάκχμουτ

Οι Ρώσοι έπληξαν αποθήκη όπλων και πυρομαχικών στο Νικολάεφ – Το Κίεβο ετοιμάζει εκκένωση του Χάρκοβου!

Oι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις έπληξαν τη νύχτα το Νικολάεφ καταστρέφοντας μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στα πλαίσια της αποδυνάμωσης των ουκρανικών γραμμών άμυνας της πόλης.

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι έχουν φτάσει 20 χλμ. έξω από την πόλη με μία αιφνιδιαστική προέλαση τις τελευταίες ημέρες και όλα δείχνουν πως τον Σεπτέμβριο θα επιχειρήσουν την κατάληψή της.

Στο μέτωπο του Μπάκχμουτ στο Ντόνμπας η μάχη για το προάστιο Κοντέμα στα νότια της πόλης φαίνεται πως θα είναι νικηφόρα για τους Ρώσους καθώς ήδη οι εθελοντές της Wagner ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν ότι έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος την κατάληψή του.

Οι Ρώσοι κατά τον Αύγουστο δεν πραγματοποίησαν επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας προφανώς αποσκοπώντας στην αναδιάταξη των δυνάμεών τους, στην κατά τόπους ενίσχυσή τους και στην στρατολόγηση και εκπαίδευση ρωσόφωνων από τους τοπικούς πληθυσμούς.

Σε ότι αφορά το Χάρκοβο, η κατάσταση των Ουκρανών είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς η πόλη έχει περικυκλωθεί από τρεις κατευθύνσεις πλην της δυτικής.

Μάλιστα το ουκρανικό Επιτελείο επεξεργάζεται σχέδια εκκένωσης της πόλης που σημαίνει ως δεν πιστεύει ότι μπορεί να την κρατήσει υπό τον έλεγχό της τους επόμενους μήνες.

Το ρωσικό Επιτελείο ορθά σκεπτόμενο προσανατολίζεται προς την κατάληψή του πριν την Οδησσό καθώς αποτελεί μία πηγή κίνδυνου για την ρωσική ενδοχώρα και τις ρωσικές γραμμές άμυνας στο Ντόνμπας.

Άλλωστε αν καταληφθεί, ο πληθυσμός της πόλης είναι 70% ρωσόφωνοι και αναμένεται εύκολα να ενσωματωθούν σε μία νέα κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.