Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Φινλανδίας, η Ρωσία θα μπορούσε να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου από την Παρασκευή

Σε ρωσικά αντίποινα θα μπορούσε να οδηγήσει η απόφαση της Φινλανδίας να εκκινήσει τη διαδικασία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν έκρυψε τη δυσφορία του Κρεμλίνου για τις φινλανδικές κινήσεις και, πλέον, το Ελσίνκι είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις ενδεχόμενες συνέπειες.

Ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές; Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Φινλανδίας, η Ρωσία θα μπορούσε να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου της Φινλανδίας από αύριο, Παρασκευή κιόλας, ως αντίποινα για την απόφαση του Ελσίνκι να προχωρήσει τις διαδικασίες ένταξης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Η Ρωσία θα μπορούσε να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Φινλανδία αύριο, μία μέρα αφότου οι Φινλανδοί ηγέτες δήλωσαν ότι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ “χωρίς καθυστέρηση”» έγραψε η εφημερίδα Iltalehti. Φινλανδοί πολιτικοί έχουν προειδοποιηθεί ότι η Ρωσία θα μπορούσε να σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου την Παρασκευή, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές και χωρίς να διευκρινίζει από πού προήλθε η προειδοποίηση.

Εάν διακοπεί το ρωσικό φυσικό αέριο, θα προκαλούνταν μεγάλα προβλήματα σε ορισμένες φινλανδικές βιομηχανίες και στην παραγωγή τροφίμων, αναφέρει η Iltalehti.

Tην υποστήριξή τους για την ένταξη στο ΝΑΤΟ εξέφρασαν και τυπικά, νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της Φινλανδίας. Το σκανδιναβικό έθνος, που μοιράζεται σύνορα 800 μιλίων με τη Ρωσία, βρίσκεται τώρα ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη στην στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

«Το να είναι μέλος του ΝΑΤΟ θα ενίσχυε την ασφάλεια της Φινλανδίας. Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Φινλανδία θα ενίσχυε την συμμαχία στο σύνολό της. Η Φινλανδία πρέπει να αιτηθεί χωρίς καθυστέρηση ένταξη στο NATO» ανέφεραν ο Σάουλι Νιινίστο και η Σάνα Μάριν σε κοινή τους δήλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ρωσική δημόσια τηλεόραση, από την πλευρά της, έκανε λόγο για ένα νέο «σιδηρούν παραπέτασμα» στην Ευρώπη, απηχώντας προφανώς τις θέσεις Πούτιν…