ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι Ρώσοι περικύκλωσαν από 3 κατευθύνσεις τους Ουκρανούς στο Κουπιάνσκ και ετοιμάζονται για την τελική έφοδο

Απογοήτευση για το Κίεβο και στα μέτωπα της Ζαπορίζια και του Μπάκχμουτ

Οι Ρώσοι περικύκλωσαν από 3 κατευθύνσεις τους Ουκρανούς στο Κουπιάνσκ και ετοιμάζονται για την τελική έφοδο

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τις ουκρανικές μονάδες στο Κουπιάνσκ από τρεις κατευθύνσεις μετά την καταστροφή των γεφυρών του ποταμού Οσκίλ.

Οι Ουκρανοί πλέον διαθέτουν διάδρομο διαφυγής μόνο από τα δυτικά και αν δεν τον χρησιμοποιήσουν, θα συμπιεστούν προς Νότο όταν ξεκινήσουν οι Ρώσοι την τελική έφοδό τους και θα εκμηδενιστούν.

Οι Ρώσοι μετέφεραν νέες ενισχύσεις στην περιοχή που σημαίνει ότι πλησιάζει η στιγμή που θα επιτεθούν.

Θεωρούν πως το Κουπιάνσκ θα είναι μία εύκολη νίκη και θα αποκτήσουν έναν πολύ σημαντικό μεταφορικό κόμβο.

Την ίδια στιγμή η κατάσταση δεν είναι καλή για το Κίεβο ούτε στο Μπάκχμουτ και ούτε στην Ζαπορίζια.

Στα βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ οι Ρώσοι απωθούν τους Ουκρανούς μακριά από την Μπερχίβκα ενώ στα νοτιοδυτικά, μετά τις ουκρανικές «νίκες» σε Αντρίιβκα και Κλισίιβκα, οι Ουκρανοί έχουν παγιδευτεί «σφηνωμένοι» στους κατεστραμμένους οικισμούς καθώς οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει ένα πυκνό δίκτυο ναρκοπεδίων και αντιαρματικών τάφρων με πολλαπλές γραμμές άμυνας.

Σε κάθε μικρό δάσος της περιοχής έχουν τοποθετηθεί ενέδρες.

Η κατάσταση είναι ακόμα τραγικότερη στη γραμμή Βέρμποβο-Ραμποτίνο, όπου οι Ουκρανοί δεν έχουν κατορθώσει να προχωρήσουν ούτε μέτρο εδώ και 14 ημέρες!

Το κόστος σε απώλειες έμψυχου δυναμικού για τους Ουκρανούς στους 4 μήνες της αντεπίθεσης είναι κολοσσιαίο.

Έχασαν 83.000 άνδρες από τις 4 Ιουνίου μέχρι σήμερα και μόνο τον Σεπτέμβριο σκοτώθηκαν 17.000!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.