ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι Ρώσοι κτύπησαν με 8 cruise Kalibr το τούνελ Beskudy που θα περάσουν τα ελληνικά TOMA ΒΜΡ-1 για Ζελένσκι (upd)

Άρχισαν να μεταφέρονται στα λιμάνια των ελληνικών νησιών τα πυρομαχικά και το στοκ ανταλλακτικών των BMP-1 για να πάνε Ουκρανία μέχρι τις 30 Ιουνίου - Άοπλες οι ΕΜΑ

Οι Ρώσοι κτύπησαν με 8 cruise Kalibr το τούνελ Beskudy που θα περάσουν τα ελληνικά TOMA ΒΜΡ-1 για Ζελένσκι (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό δημοσίευμα 13.46): Σε στρατηγικό πλήγμα προχώρησε η Ρωσία στην Ουκρανία χτυπώντας το σιδηροδρομικό τούνελ Beskudy, μέσω του οποίου περνούν τα δυτικά όπλα, κυρίως τα βαριά οχήματα και πυροβόλα από την Πολωνία στο Λβιβ, όπως τα ΤΟΜΑ BMP-1.

Συγκεκριμένα έπληξαν το τούνελ με πυραύλους cruise Kalibr που εκτοξεύτηκαν από πλοία της Μαύρης Θάλασσας.

Το Beskudy είναι η κύρια συνδετήρια αρτηρία της Ουκρανίας με τις δυτικές χώρες δηλαδή με Ουγγαρία, Πολωνία και Ρουμανία και ο κύριος όγκος των δυτικών οπλικών συστημάτων περνάει από εκεί.

Το τούνελ διέσχιζε τα Καρπάθια.

Σύμφωνα με την MI6 υπάρχει ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο από τη Μόσχα, τις επόμενες ημέρες να χτυπηθούν με πυραύλους cruise oι γέφυρες του ποταμού Δνείπερου ώστε να εμποδιστεί η μετάβαση των δυτικών οπλικών συστημάτων στο μέτωπο του Ντόνμπας, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά ΤΟΜΑ BMP-1 που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκχώρησε στους Ουκρανούς.

Τα ελληνικά ΤΟΜΑ άρχισαν να μεταφέρονται στα λιμάνια των νησιών. Προηγούνται τα πυρομαχικά τους και το στοκ των ανταλλακτικών.

Εν συνεχεία θα μεταφερθούν μέσα στη νύχτα σε αρματαγωγά προς φόβο αντιδράσεων από τους νησιώτες και θα πλεύσουν προς την Αλεξανδρούπολη. Από εκεί σιδηροδρομικώς θα ταξιδέψουν προς την Ουκρακία, μέσω των προαναφερθεισών οδών.

Τα νησιά θα μείνουν χωρίς ΤΟΜΑ, αφού τα Marder-1A3 θα πάνε στις μονάδες του Έβρου, κάποια στιγμή, για να αρχίσει η εκπαίδευση στα ηλικίας 40 ετών γερμανικά οχήματα. Μια εκπαίδευση που θα διαρκέσει σε ότι αφορά την IOC, (προσωρινή επιχειρησιακή ικανότητα) του ΕΣ ένα εξάμηνο και πλήρη επιχειρησιακή ένταξη μετά από ένα χρόνο.

Αυτός είναι ο αρχικός στόχος αλλά ο βασικότερος και μακροπρόθεσμος είναι να χωριστεί η Ουκρανία εντελώς σε δύο μέρη που δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους και δεν θα μπορούν να υπάρχουν ούτε μεταφορές στρατευμάτων, τουλάχιστον όχι χωρίς να χρειάζεται να περάσουν το μεγάλο υδάτινο κώλυμα του ποταμού οπότε θα είναι και ευάλωτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.