ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΟΗΕ: «Δεν μπορούμε πια να προστατεύσουμε τους αμάχους στη Γάζα»

«Βομβάρδισαν το λεωφορείο μας ενώ πηγαίναμε στη Ράφα»

ΟΗΕ: «Δεν μπορούμε πια να προστατεύσουμε τους αμάχους στη Γάζα»

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει καταφύγιο και προστασία σε αμάχους υπό τη σημαία του, σύμφωνα με τον διευθυντή της στη Γάζα.

Μιλώντας σε βιντεοσκοπημένη ομιλία από την πολιορκημένη Γάζα, ο Τόμας Γουάιτ δήλωσε ότι 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ. Τουλάχιστον 72 υπάλληλοι της UNRWA έχουν επίσης σκοτωθεί.

«Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε χάσει την επαφή με πολλά από τα καταφύγια στο βορρά».

Περίπου 600.000 άνθρωποι στη Γάζα έχουν βρει καταφύγιο σε κτίρια του ΟΗΕ από την έναρξη του πολέμου.

«Πρόκειται για ανθρώπους που αναζητούν καταφύγιο κάτω από τη σημαία του ΟΗΕ και ζητούν προστασία βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», δήλωσε ο Γουάιτ. «Ας είμαστε ξεκάθαροι, δεν υπάρχει κανένα μέρος που να είναι ασφαλές στη Γάζα αυτή τη στιγμή».

«Βομβάρδισαν το λεωφορείο μας ενώ πηγαίναμε στη Ράφα»

Μια γυναίκα που επέζησε από τη σημερινή επίθεση στην παραλιακή οδό αλ Ρασίντ της Γάζας, δήλωσε ότι αυτή και η οικογένειά της ταξίδευαν με την ελπίδα να φτάσουν στη Ράφα όταν το λεωφορείο τους χτυπήθηκε.

Μάλιστα αναφέρει ότι ακολουθούσαν τις οδηγίες της αμερικανικής πρεσβείας για τον δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσουν.

Μιλώντας από ένα νοσοκομείο της Γάζας, η γυναίκα λέει ότι η 17χρονη κόρη της έχασε το χέρι της στην επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι που προσπαθούσαν να διαφύγουν νότια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Βομβάρδισαν το λεωφορείο μας», φωνάζει κρατώντας μπροστά στην κάμερα τα αμερικανικά διαβατήρια της οικογένειάς της. «Κοιτάξτε τι κάνουν στους Αμερικανούς πολίτες».

«Βομβάρδισαν το λεωφορείο μας. Το λεωφορείο πήρε φωτιά ενώ ήμασταν μέσα. Φύγαμε από την περιοχή και περπατήσαμε με τα πόδια μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.