ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φυλακισμένος αλλά παραμένει υποψήφιος ο Φρέντι Μπελέρης

Το μήνυμα μέσα από την φυλακή

Φυλακισμένος αλλά παραμένει υποψήφιος ο Φρέντι Μπελέρης

Το Σάββατο ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, κρίθηκε κρατούμενος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Τιράνων, μετά την απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Αλβανίας.

Προφυλακισμένος κρίθηκε και ο στενός του συνεργάτης, Παντελής Κοκαβέσης, παρά τα προβλήματα υγείας.

Με μήνυμα του μέσα από τη φυλακή, που μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ, ο Φρέντι Μπελέρης ζήτησε από τους συμπατριώτες του να δώσουν στην κάλπη απάντηση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα, τονίζοντας πως: «Αύριο η ψήφος σας σώζει τον τόπο και την δημοκρατία».

Mε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ξεκαθάρισε πως ο Μπελέρης παραμένει υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Χειμάρρας, απαντώντας σε fake news για αποκλεισμό του. «Απαντώντας στο ενδιαφέρον εκπροσώπων των ΜΜΕ για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Διονυσίου Φρέντι Πέτρου Μπελέρη, που στηρίζεται από τον συνθέσεις Postke Flone, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή διευκρινίζει ότι όσον αφορά τον εκλογικό κώδικα, όπως και ο νόμος αριθ. 133/2015 «Περί διασφάλισης της ακεραιότητας των προσώπων που εκλέγονται, διορίζονται ή ασκούν δημόσια καθήκοντα», συνεχίζει να είναι υποψήφιος και το όνομά του παραμένει στο ψηφοδέλτιο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η σύλληψη Μπελέρη συσπείρωσε ακόμη περισσότερο τους ομογενείς στην Χειμάρρα. Εκτιμάται πως περισσότεροι από 1.500 άτομα, που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, ταξίδεψαν ήδη προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους ώστε να στηρίξουν στην κάλπη τον προφυλακισμένο υποψήφιο. Όπως διαφάνηκε και από το κλίμα της μεγαλειώδους συγκέντρωση στο κέντρο της Χειμάρρας το βράδυ της Παρασκευή, η ομογένεια είναι αγανακτισμένη από τις μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να θέσουν εκ νέου όμηρο την πόλη στα σχέδια του Σοσιαλιστικού Κόμματος και των μεγαλοεργολάβων υποστηρικτών του.

Για για απόφαση «υπαγορευμένη» από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, εκανε λόγο ο ομογενής βουλευτής, και πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες χαρακτηρίζοντας «ομηρία», την προφυλάκιση Μπελέρη, Κοκαβέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πληροφορίες αναφέρουν πως Ράμα και Σοσιαλιστικό Κόμμα έχουν θορυβηθεί από τη δυναμική του Φρέντι Μπελέρη, που στηρίζουν όλα τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης, που αποτυπώνεται και σε δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.