Πάρος: Συνελήφθη 19χρονος με «πλούσιο» ποινικό ιστορικό για ληστεία σε κατάστημα δώρων

Απείλησε 61χρονημε μαχαίρι και άρπαξε το ποσό των 300 ευρώ

Πάρος: Συνελήφθη 19χρονος με «πλούσιο» ποινικό ιστορικό για ληστεία σε κατάστημα δώρων

Ένας 19χρονος, με «πλούσιο» ποινικό ιστορικό συνελήφθη για ληστεία σε κατάστημα δώρων στην Αλυκή της Πάρου.

Ο νεαρός δράστης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από το θύμα του, αν και νεαρός στην ηλικία, διαπιστώθηκε ότι έχει απασχολήσει τις αρχές καθώς έχει συλληφθεί στο παρελθόν για απειλή, απείθεια, εξύβριση, αρπαγή, εκβίαση,  απόπειρα ληστείας, απόπειρα εκβίασης, παράνομη οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατά περίπτωση.

Ο 19χρονος συλληφθείς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εισέβαλε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στις 14.20 , στο εν λόγω κατάστημα στο οποίο βρισκόταν η 61χρονη μητέρα του ιδιοκτήτη.

Προκειμένου να μην μπορεί να είναι εφικτή η αναγνώριση του φορούσε μαύρη κουκούλα και μαύρο ύφασμα στο πρόσωπο του, καθώς και μαύρα ρούχα.

Πώς οι αρχές εντόπισαν τον ληστή στην Πάρο

Με ένα μαχαίρι, απείλησε την 61χρονη με αποτέλεσμα να αρπάξει το ποσό των 300 ευρώ και να τραπεί σε φυγή με τα πόδια προς την παραλία της Αλυκής. Η 61χρονη ενημέρωσε την Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης οι αστυνομικοί από το υλικό που είχαν συλλέξει αλλά και από πληροφορίες που είχαν, έφτασαν στα ίχνη του 19χρονου.

Συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής στις 11.20, εντόπισαν, στην περιοχή Σαρακίνικο στην Παροικιά, ένα άτομο το οποίο θεώρησαν ύποπτο, καθώς προσομοίαζε στον δράστη της ληστείας.

Όταν ένας από τους αστυνομικούς επιχείρησε να τον ελέγξει εκείνος αντιστάθηκε ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει τις χειροπέδες και προσήχθη στο τμήμα της Πάρου, εκεί όπου όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές τον αναγνώρισε ανεπιφύλακτα η 61χρονη, ενώ και ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του. Κατά την σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκε πάνω του,  το ποσό των 420 ευρώ.

Μαζί του, ήταν και τρεις φίλοι του ηλικίας 18,19 και 20 ετών, που έμεναν όλοι μαζί σε ξενοδοχείο, εκεί όπου φιλοξενούσαν και τον συλληφθέντα.

Από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, στο σημείο που εντοπίστηκε η παρέα, την ώρα που προσέγγιζαν οι αστυνομικοί για να τους ελέγξουν, έχει καταγραφεί η στιγμή που ο 18χρονος πετάει σε καλάθι απορριμμάτων 2,9 γραμμάρια χασίς και η στιγμή που ο 20χρονος κρύβει σε διπλανό χώρο 3.950 ευρώ που είχε στην τσέπη του,  για τα οποίο γίνεται έρευνα πώς τα απέκτησε.

Οι τρεις νεαροί, φέρονται να υποστήριξαν πως γνώριζαν για την ληστεία, καθώς ο φίλος τους τούς είχε εκμυστηρευτεί την πράξη του , χωρίς όμως να τον καταγγείλουν και ουσιαστικά υποθάλποντας τον.

Έτσι, και γι αυτούς ακολούθησε η αυτόφωρη διαδικασία , όμως με εντολή της εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε έρευνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο 19χρονος όμως δεν εντοπίστηκε το μαχαίρι που φέρεται να είχε κατά την διάρκεια της ληστείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.