ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τσουνάμι μετά τον σεισμό στην Κρήτη: «Απομακρυνθείτε από τις ακτές» – Η στιγμή που κάτοικοι πετάγονται στους δρόμους

Τσουνάμι μετά τον σεισμό στην Κρήτη: «Απομακρυνθείτε από τις ακτές» – Η στιγμή που κάτοικοι πετάγονται στους δρόμους

(Ανανέωση 13:58) Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τσουνάμι, καθώς λίγη ώρα μετά τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε μικρό τσουνάμι ανοιχτά της Κρήτη.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε λόγο για δημιουργία μικρού τσουνάμι μετά τον σεισμό. Ο ίδιος έγραψε περίπου στις 13.30 πως μικρό τσουνάμι βρίσκεται σε εξέλιξη: «ΜΙΚΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ!»


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Κρήτης μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» το νησί νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης.

Μάλιστα αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι!

Ο σεισμός όπως φαίνεται και στο βίντεο ήταν μεγάλης διάρκειας και οι κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι από τα σπίτια τους. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή για εκκένωση όλων των δημόσιων κτιρίων στην Σητειά.

Η στιγμή που ο σεισμός «χτυπά» σούπερ μάρκετ στην Σητεία

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Αναμένονται μετασεισμοί»

«Ο σεισμός είναι 6,3 προκαταρκτικό μέγεθος από το αστεροσκοπείο Αθηνών. Είναι επιφανειακός με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή, νότια της Ιεράπετρας. Δεν έχει σχέση με το Αρκαλοχώρι είναι μια νέα εντελώς ξεχωριστεί εστία. Ο σεισμός ήταν έντονα αισθητός σε όλη την περιοχή του Λασιθίου δηλαδή Ιεράπετρα, Σητεία. Τέλος, για αυτό το μέγεθος αναμένονται μετασεισμοί. Ευτυχώς όμως η εστία είναι μέσα στη θάλασσα μακριά από κατοικημένες περιοχές», είπε ο σεισμολόγος Γ.Παπαδόπουλος.

Κατέρρευσε εκκλησία στο Λασίθι

Κατέρρευσε η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο χωριό Άργιλος στο Λασίθι από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που έπληξε το μεσημέρι της Τρίτης την Κρήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.