ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τούρκος σεισμολόγος: «Περιμένω μεγάλους σεισμούς σε Τουρκία και Ελλάδα»

Τούρκος σεισμολόγος: «Περιμένω μεγάλους σεισμούς σε Τουρκία και Ελλάδα»

Σύμφωνα με τον διάσημο Τούρκο σεισμολόγο Εβγκέν Αχμέτ νέοι μεγάλοι σεισμοί αναμένεται να χτυπήσουν την Τουρκία, αλλά και την Ελλάδα.

Σεισμική έξαρση που θα δώσει και άλλους μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία αλλά και στην Ελλάδα εκτιμά ο διάσημος Τούρκος σεισμολόγος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Εβγκέν Αχμέτ Σερτσάν προειδοποιεί ότι τους επόμενους μήνες ο Εγκέλαδος θα χτυπήσει τις δύο γειτονικές χώρες.

«Καθώς η γεωτεκτονική πίεση είναι πολύ υψηλή στην Τουρκία περιμένω κι άλλους σεισμούς στην Τουρκία, επίσης και στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια μέσα στους επόμενους μήνες» δήλωσε.

Οι φόβοι των σεισμολόγων επικεντρώνονται στο μεγάλο ρήγμα της βόρειας Ανατολίας. «Έχουμε βασικά τέσσερις σεισμικές περιοχές στην Τουρκία. Η πρώτη είναι το ρήγμα της Β. Ανατολίας που ξεκινά από την Τουρκία και μετά διασχίζει το βόρειο Αιγαίο και μπαίνει μέσα στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι το πρώτο και το πιο άγριο. Και το δεύτερο είναι στην περιοχή του Αιγαίου» τόνισε ο Σερτσάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι η βύθιση της αφρικανικής πλάκας από τα 3-4 εκατοστά τον χρόνο, έχει επιταχυνθεί την τελευταία επταετία στα 5, αυξάνοντας τις γεωτεκτονικές πιέσεις στο ελληνικό τόξο και επομένως και την πιθανότητα μεσαίων και μεγάλων σεισμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.