ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μάτι: Βγαίνει η απόφαση για το κατηγορητήριο – Επανεξετάζεται η άσκηση δίωξης για κακούργημα

Μάτι: Βγαίνει η απόφαση για το κατηγορητήριο – Επανεξετάζεται η άσκηση δίωξης για κακούργημα

Επανεξετάζεται η άσκηση δίωξης για κακούργημα για την τραγωδία με τους 102 νεκρούς, από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε το 2018 στο Μάτι, ύστερα από νέο αίτημα του ανακριτή.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κρίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών εάν θα αποδοθούν κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες για την τραγωδία, σε βάρος προσώπων από την Πυροσβεστική, μετά το νέο αίτημα του ανακριτή της υπόθεσης για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου με την άσκηση δίωξης για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο πολιτών.

Στο «στόχαστρο» βρίσκονται δώδεκα πρόσωπα από το Πυροσβεστικό Σώμα, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στο αίτημα του ανακριτή, Αθανάσιου Μαρνέρη, περί αναβάθμισης του κατηγορητηρίου και τη μετατροπή των κατηγοριών από πλημμεληματικού χαρακτήρα σε κακούργημα για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών, πάντως, είχε απορρίψει προ μηνός αντίστοιχο αίτημα του ανακριτή, ο οποίος είχε αξιώσει την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών σε βάρος των συγκεκριμένων δώδεκα προσώπων, που απορρέουν από τις καταγγελίες του εμπειρογνώμονα της Πυροσβεστικής, Δημήτρη Λιότσου.
Σύμφωνα με τον ανακριτή, έγινε κάκιστη διαχείριση των επίγειων και εναέριων μέσων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ υποστηρίζει ότι ενώ είχαν στη διάθεσή τους είκοσι πτητικά μέσα είτε δεν τα χρησιμοποίησαν καθόλου είτε τα διέθεσαν σε περιοχές που δεν υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.