ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα… «γυρίζει» ο Γ.Καλλιάνος για τον Ν.Χαρδαλιά – «Οι εμπλεκόμενοι φορείς έκαναν το καλύτερο δυνατό»

Τα… «γυρίζει» ο Γ.Καλλιάνος για τον Ν.Χαρδαλιά – «Οι εμπλεκόμενοι φορείς έκαναν το καλύτερο δυνατό»

Ο Γιάννης Καλλίανος, με μία πρώτη ανάρτησή του έκανε αναφορά σχετικά με τα δεδομένα που ο κ. Χαρδαλιάς δεν έπρεπε να λάβει υπόψιν, όσον αφορά τη θεομηνία που έπληξε την Εύβοια. Στη συνέχεια, όμως, ισχυρίζεται πως «οι εμπλεκόμενοι φορείς έκαναν το καλύτερο δυνατό».

«Κανένας σοβαρός Μετεωρολόγος δεν θα έδινε πρόγνωση για τόσο συγκεκριμένα χιλιοστά στην Εύβοια κατά τη διάρκεια του επόμενου 24ωρου. Και μάλιστα 63, ούτε 60, ούτε 65!».

Αυτό τόνισε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που προκάλεσαν οι φονικές πλημμύρες στην Εύβοια.

«Κανένα προγνωστικό μοντέλο δεν έχει τη δυνατότητα να σου πει ακριβώς πόσα χιλιοστά θα βρέξει σε μια κακοκαιρία που έρχεται, και αν σου πει δεν το λαμβάνεις υπόψιν σου γιατί ποτέ δεν πρόκειται να πέσει μέσα 100%. Το μόνο που ξέρουν οι Μετεωρολόγοι είναι αν τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην ευρύτερη περιοχή και αν ο όγκος του νερού μεγάλος», τονίζει ο ίδιος.

«Οπότε μη ρωτάτε εμένα, ρωτήστε τον κ. Χαρδαλιά από που προέκυψε αυτή η πρόγνωση των 63mm για την Εύβοια (τελικά τα βροχόμετρα έγραψαν 350mm!!!). Ποιος ήταν δηλαδή ο αρμόδιος Μετεωρολόγος που έδωσε αυτή τη λανθασμένη εκτίμηση στον Υπουργό;;;», πρόσθεσε.

Με νεότερη ανάρτησή του ο κ. Καλλιάνος διευκρινίζει, ωστόσο, πως «το ερώτημά μου ήταν και παραμένει όχι αν υπήρξε συντονισμός. Συντονισμός υπήρξε και οι εμπλεκόμενοι φορείς έκαναν το καλύτερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών. Το ερώτημά μου ήταν ως προς τη λανθασμένη πρόβλεψη που δόθηκε, κάτι το οποίο αναγνώρισε άλλωστε και ο ίδιος ο Υπουργός, ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος είναι όλο αυτό το διάστημα πάντα στην πρώτη γραμμή δίνοντας πολλαπλές μάχες σε πολλά και δύσκολα μέτωπα».

Υπενθυμίζεται ότι Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε την Κυριακή πως «δυστυχώς, η ένταση του φαινομένου ήταν πολύ μεγάλη (…). Η πρόβλεψη που είχαμε έκανε εκτίμηση για 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ενώ η βροχή έφτασε τα 350 χιλιοστά μέσα σε έξι ώρες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως η ΕΜΥ ξεκαθάρισε, από την πλευρά της, πως όχι μονο υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα, ήδη από την Πέμπτη, αλλά και ότι κι η ίδια «ποτέ δεν αναφέρει ύψη υετού αναλυτικά ανά περιοχή διότι αυτό δεν είναι εφικτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.