ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

Εφιαλτική η κατάσταση σε Ρόδο και Κέρκυρα: Με τρομακτικούς ρυθμούς εξαπλώνεται το πύρινο μέτωπο στο Γεννάδι

Κάηκαν κατοικίες στις Λούτσες

Εφιαλτική η κατάσταση σε Ρόδο και Κέρκυρα:  Με τρομακτικούς ρυθμούς εξαπλώνεται  το πύρινο μέτωπο στο Γεννάδι

Για 8η συνεχόμενη νύχτα συνεχίζεται η καταστροφική πυρκαγιά που  έχει κατακάψει τη Ρόδο  με τις φλόγες να έχουν πλησιάσει το χωριό Γεννάδι και να έχουν σταλεί 3 μηνύματα μέσα σε λίγες ώρες για να εκκενωθούν περιοχές και οικισμοί.

Την ίδια ώρα στην ακριβώς άλλη άκρη της χώρας, η καταστρεπτική πυρκαγιά στην Κέρκυρα συνεχίζει για τρίτη συνεχή ήμερα έχοντας ήδη κάψει σπίτια στην περιοχή  Λούτσες.

Η φωτιά στην Ρόδο που ξέσπασε πριν ακριβώς μια εβδομάδα, την Τρίτη 18 Ιουλίου σε ένα δάσος μεταξύ των χωριών Απόλλωνα και Λάερμα και μετά τις πρώτες «οριοθετήσεις», οι φλόγες αναζωπυρώθηκαν και καίνε μέχρι σήμερα.

Μάλιστα, μόνο σήμερα εστάλησαν  τέσσερα μηνύματα για για την εκκένωση τρων περιοχών  Γεννάδι, Βάτι, Λαχανιά και Πλημμύρι.

Μετά από εβδομάδα ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, αποφάσισε να προχωρήσει σε μήνυση κατά αγνώστων για εμπρησμό που προκάλεσε την κολοσσιαία φωτιά στη Ρόδο, η οποία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές μέχρι σήμερα.

Εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που είναι πολύ ισχυρές, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν και εκατοντάδες  εθελοντές αλλά και κάτοικοι των περιοχών με ό,τι μέσα διαθέτουν για να καταφέρουν να περιορίσουν κάπως την πύρινη λαίλαπα.

Σε βίντεο, φαίνεται ένας άνθρωπος να χειρίζεται έναν εκσκαφέα και να οδηγεί κυριολεκτικά πάνω στη φωτιά για να καταφέρει να σηκώσει το χώμα και να σβήσει τις πολλές εστίες που έχει γύρω του, αποδεικνύοντας την τιτάνια μάχη που δίνεται στα μέτωπα όλα αυτά τα 24ωρα.

Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για να μην μπει η φωτιά στο Γεννάδι πραγματοποιούνται όλη μέρα σήμερα. Σύμφωνα με το rodiaki.gr, η φωτιά απείλησε το δημοτικό σχολείο του χωριού λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ.

Αλλά ούτε στην Κέρκυρα το σκηνικό είναι καλύτερο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι εκκενώσεις στις Λούτσες είχαν ξεκινήσει πριν καν σταλεί το πρώτο μήνυμα. Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια με τους πυροσβέστες μαζί με τους εθελοντές να δίνουν πραγματική μάχη, ενώ η Αστυνομία προσπαθούσε να προωθήσει τους πολίτες φέρνοντας σε πέρας την εκκένωση.

Στα δυτικά του όρους Παντοκράτορα, οι φλόγες πλησίασαν το Λαύκι, με τον αέρα να ολοένα και να δυναμώνει περισσότερο και την ανησυχία των κατοίκων να χτυπά «κόκκινο». Μήνυμα έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών Καλαμάκι και Απραός για εκκένωση προς το λιμάνι της Κασσιόπης.

Την ίδια ώρα, στο σχολείο της Κασσιόπης ελικόπτερο κάνει συνεχείς ρίψεις καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των εθελοντών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.