ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έχει ξεφύγει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται τέσσερις ακόμη οικισμοί – Μήνυμα από το «112»

Απεγκλωβίστηκαν 40 άτομα από το Λιμενικό

Έχει ξεφύγει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται τέσσερις ακόμη οικισμοί – Μήνυμα από το «112»

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη και καεί τα πάντα, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης (22/8) εστάλη νέο μήνυμα από το «122» για να εκκενωθούν τέσσερις ακόμη οικισμοί. 

Συγκεκριμένα το νέο μήνυμα του 112 για τη φωτιά καλεί τους κατοίκους των περιοχών Μάκρη, Δικέλλα, Αγία Παρασκευή και Μεσημβρία να απομακρυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.

Το πύρινο μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με τους κατοίκους να περνούν μια δύσκολη νύχτα, καθώς τα ξημερώματα εκκενώθηκε το νοσοκομείο της πόλης.

Την ίδια ώρα, στον απεγκλωβισμό 40 ατόμων, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Αγ.Παρασκευής και Δίκελλων Αλεξανδρούπολης, προχώρησαν δύο πλωτά του Λιμενικού και τέσσερα ιδιωτικά σκάφη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα όλα τα άτομα μεταφέρονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Νωρίτερα στην ευρύτερη περιοχή έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για 9 οικισμούς, με τους κατοίκους να καλούνται μέσω του 112 να απομακρυνθούν από Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος, Πέραμα, Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη και Πλάκα και να κατευθυνθούν προς την Κομοτηνή.

Ποια είναι τα ενεργά μέτωπα στον Έβρο

Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.