Φωτιά στην Πεντέλη: 34 τραυματίες σε νοσοκομεία – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων

Κανένα ενεργό μέτωπο 

Φωτιά στην Πεντέλη: 34 τραυματίες σε νοσοκομεία – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων

Μετά την σοκαριστική πυρκαγιά στην Πεντέλη, που άφησε πίσω της αρκετά καμένα σπίτια αλλά και δασικές εκτάσεις, φαίνεται πως η κατάσταση έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στην Πυροσβεστική επικρατεί αισιοδοξία για την πορεία της φωτιάς, καθώς, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν και τις τελευταίες μικροεστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Καθοριστική για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς ήταν εκτός από τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών και των πληρωμάτων πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, η έντονη παρουσία της αστυνομίας που από από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στα σημεία αιχμής.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας, περισσότεροι από 930, συνέβαλαν τα μέγιστα στις ασφαλείς εκκενώσεις των περιοχών που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πύρινης λαίλαπας. Επίσης πραγματοποίησαν περισσότερους από 680 απεγκλωβισμούς κατοίκων που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία καθώς εξ αρχής προτεραιότητα ήταν η προστασία ανθρωπίνων ζωών ενώ με συνεχείς περιπολίες προστάτευσαν τις περιουσίες των πολιτών από πλιάτσικο.

34 τραυματίες σε νοσοκομεία της Αττικής

Αυξήθηκε ο αριθμός των τραυματιών από τη φωτιά στην Πεντέλη, καθώς από τρεις τραυματίες, σε νοσοκομεία της Αττικής έχουν διακομισθεί μέχρι στιγμής 34 ασθενείς.

Ειδικότερα έχουν διακομισθεί 34 ασθενείς με ασθενοφόρα, Κινητές Ιατρικές Μονάδες και Όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών)  σε Νοσοκομεία ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.

Αναλυτικά:

1 στο Γ. Γεννηματάς,
5 στο Ιπποκράτειο,
23 στον Ερυθρό Σταυρό,
1 στο Σωτηρία,
1 στο ΚΑΤ ενώ 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά & ελαφρείς τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ

Ταυτόχρονα σε Υμηττό και Πάρνηθα δεκάδες αστυνομικοί πραγματοποιούσαν όλο το 24ωρο που πέρασε περιπολίες για προληπτικούς λόγους σε Πάρνηθα και Υμηττό.

Με τη συμβολή της Τροχαίας διασφαλίστηκε η ασφαλής μετακίνηση πολιτών και πυροσβεστικών και άλλων οχημάτων με στοχευμένες ρυθμίσεις ή διακοπές της κυκλοφορίες όπου αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.