ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φωτιά στην Πεντέλη: Τεράστια η εξάπλωση του πύρινου μετώπου – Χάρτης με τις ενεργές εστίες

Διάσπαρτες εστίες σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη, Διώνη και στη Λ. Μαραθώνος

Φωτιά στην Πεντέλη: Τεράστια η εξάπλωση του πύρινου μετώπου – Χάρτης με τις ενεργές εστίες

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι της Πεντέλης και των γύρω περιοχών που εξακολουθούν να μάχονται με τη φωτιά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Αρτοποιό, αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε 5 περιοχές και συγκεκριμένα σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη, Διώνη και στη Λ. Μαραθώνος.

Ανατολικά στα όρια των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι

Ενα μικρό μέτωπο εξελίσσεται δυτικά του Ντράφι

Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην Ανθούσα

Διάσπαρτες δυνάμεις υπάρχουν και κατά μήκος της Λ. Μαραθώνος

Στη βόρεια βορειοδυτική και δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς, η κατάσταση βελτιώνεται και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Το μέγεθος της καταστροφής παρουσιάζεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στους χάρτες της υπηρεσίας Fire Information for Resource Management System (FIRMS) της NASA, που ανήρτησε το meteo.

Οι δορυφορικές παρατηρήσεις από το σύστημα FIRMS δείχνουν τα θερμά σημεία που ανιχνεύθηκαν από δορυφόρους πολικής τροχιάς κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 20.07.2022.

Σ’ αυτές καταγράφεται η εξάπλωση των θερμών σημείων από τον ορεινό όγκο της Πεντέλης προς το Νότο, αποκαλύπτοντας και τη μεγάλη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς, η οποία καθοδηγείται από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.