ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δαδιά: Εθνική καταστροφή – Η φωτιά κατακαίει το δάσος για 6η συνεχή ημέρα και ουδεις γνωρίζει πότε θα σταματήσει!

Το μέτωπο εξαπλώνεται προς το πυροφυλάκιο - Στάχτη 34.000 στρέμματα δάσους

Δαδιά: Εθνική καταστροφή – Η φωτιά κατακαίει το δάσος για 6η συνεχή ημέρα και ουδεις γνωρίζει πότε θα σταματήσει!

Η φωτιά στο Εθνικό Πάρκο  της Δαδιάς στον Έβρο  καίει για έκτη συνεχή ημέρα  έχοντας προκαλέσει μια ανυπολόγιστη εθνική καταστροφή με  το Πυροσβεστικό Σώμα να εκφράζει τον… “προβληματισμό” του(!)  όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Γιάννης Αρτοποιός απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους, καθώς πολλές πυρκαγιές ξεκινούν από ακαθάριστα οικόπεδα.

Παράλληλα επισήμανε ότι έχουν γίνει επτά συλλήψεις για πρόκληση εμπρησμών, οι έξι από αυτές από πρόθεση έγιναν το τελευταίο διάστημα από τις αρμόδιες αρχές.

Μάλιστα, εκεί διαβίει η αποικία των μαυρογυπών που είναι ίσως από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς στα Βαλκάνια και όχι μόνο. Το χειρότερο όμως είναι ότι κανείς δεν ξέρει πότε η φωτιά θα σταματήσει καθώς το μέτωπο εκτείνεται σε μήκος 20 χλμ. !

Ο Μαυρόγυπας που ζει στο  δάσος, ή σε ότι έχει απομείνει από αυτό.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν τιτάνια μάχη για να οριοθετηθεί η πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό τμήμα προς την Λευκίμμη καθώς το μέτωπο εξαπλώνεται προς το πυροφυλάκιο.

Όλα τα υπόλοιπα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ο οποίος κατέστησε σαφές ότι αιχμή του δόρατος των προσπαθειών της Πυροσβεστικής είναι και σήμερα τα εναέρια μέσα και τα βαρέα μηχανήματα που ανοίγουν τις αντιπυρικές ζώνες.

Η  πυκνή δασική ύλη, οι συνεχείς αλλαγές του ανέμου, και η δυσκολία πρόσβασης στο δάσος καθώς πρόκειται για περιοχή NATURA, η οποία όμως αποχαρακτηρίστηκε το 2021 καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ρίξει το βάρος τους στο ενεργό νοτιοδυτικό μέτωπο και επιχειρούν αυτή την ώρα 3 ελικόπτερα Erickson, ένα Μι8, ένα ΑΒ214 και οι  2 πολυδιαφημισμένοι Τράκτορες, οι οποίοι άγνωστο είναι τι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα.

Στα άλλα μέτωπα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Οπως ανέφερε ο κ., Αρτοποιός έχει αποτραπεί η πιθανότητα να μεταδοθεί η πυρκαγιά από την Α2 ζώνη στην Α1 όπου βρίσκονται οι φωλιές του μαυρόγυπα.

Οσον αφορά στη Λέσβο παρουσιάζει ακόμα πιο βελτιωμένη εικόνα όπου υπάρχει πλέον μόνο ένα μικρό ενεργό μέτωπο ανατολικά της Βρίσας.

Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Dikefa_Litsa/status/1551967254685929474

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.