ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το έγκλημα της Δαδιάς: Ποιοι ευθύνονται για την τεράστια καταστροφή; – Εκκενώνεται το χωριό (upd)

Στάχτη 17.000 στρέμματα πολύτιμου δάσους

Το έγκλημα της Δαδιάς: Ποιοι ευθύνονται για την τεράστια καταστροφή; – Εκκενώνεται το χωριό (upd)

Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: (24/07/2022, 22.46)

Φωτιά εφιάλτης για τέταρτη συνεχή ημέρα καταστρέφει το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς μια ανυπολόγιστη εθνική περιβαλλοντολογική  καταστροφή και οι αρχές πλήρως ανήμπορες να την αντιμετωπίσουν.

Η φωτιά έχει κάψει τουλάχιστον 17.000 στρέμματα φυσικού κάλους και συνεχίζει ανεξέλεγκτη.

Γιατί όμως; Ποιοι ευθύνονται για αυτή την ανείπωτη καταστροφή;

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2021 επτά φορείς προστατευόμενων περιοχών, έβαλαν πρακτικά «λουκέτο» με ισάριθμες αποφάσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, οι οποίες αναρτήθηκαν μαζικά την παραμονή των Χριστουγέννων καταργήθηκαν  και οι αρμοδιότητές τους πέρασαν σε κάποιο Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Ποιοι ήταν οι  7 αυτοί φορείς;

Οι φορείς που καταργούνται

Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας

Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής

Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης

Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου

Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων

Εθνικό Δρυμό Ολύμπου

Τώρα επτά μήνες μετά από τον αποχαρακτηρισμό  του από περιοχή Natura  κάψανε το Εθνικό Πάρκο της Δαδίάς.

Και το κάψανε το λέμε εν γνώση μας για τον απλούστατο λόγο  ότι επί τέσσερις ημέρες οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν τη φωτιά λόγω ελλείπων δυνάμεων και ανύπαρκτου σχεδιασμού και συντονισμού.

Τα εναέρια μέσα ανύπαρκτα, με δύο ελικόπτερα Eriκson  και ένα AT-902 Air Tractor από αυτά διαφήμιζε ο πρωθυπουργός  σε επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που στη φωτιά στην Πεντέλη είχαν στείλει τουλάχιστον 18 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Ποιος θα δώσει λόγο για αυτή την εθνική τραγωδία;

https://twitter.com/greekphase/status/1551248400900919298

 

Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, οι αρχές αποφάσισαν να στείλουν μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση προς Σουφλί και Γιαννούλη.

Η απόφαση για εκκένωση ελήφθη λίγο πριν από τις 21:00 καθώς υπήρξε νέα μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που δεν έχει σταματήσει από την περασμένη Πέμπτη να καίει το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, η φωτιά κινήθηκε στα βορειοδυτικά του χωριού Δαδιά.

Σύμφωνα με το thestival, οι φλόγες ξεπερνούν σε ύψος τα 20 μέτρα και κινούνται απειλητικά προς το χωριό. Οι κάτοικοι έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα μήνυμα εκκένωσης. Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας τους καλεί να κινηθούν προς το Σουφλί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.