ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καβάλα: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών

Η χθεσινοβραδινή έντονη βροχόπτωση περιόρισε σημαντικά τις εστίες φωτιάς

Καβάλα: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών

Σε επιφυλακή, παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε περιοχές του δήμου Νέστου στην Καβάλα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που ακόμη εκδηλώνονται από τη φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα στην περιοχή Διαλεκτού.

Η χθεσινοβραδινή έντονη βροχόπτωση-μεταξύ Νέας Καρβάλης και Χρυσούπολης- περιόρισε σημαντικά τις εστίες φωτιάς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, σε περιοχές του δήμου Νέστου στην Καβάλα, παραμένουν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών ξεκίνησαν ήδη τις καταγραφές των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά σε περιοχές του δήμου Νέστου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 57 τουλάχιστον κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις τοπικές κοινότητες των Αβραμυλιάς, Διαλεκτού και Παλιού Ξεριά.

Η καταγραφή, που ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, θα αφορά και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές.

Σήμερα, αναμένονται στην Χρυσούπολη, δήμου Νέστου εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές και να «τρέξουν» τις διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική περιοχή του χωριού Διαλεκτό και με την δύναμη των ανέμων δημιούργησε πολλά μέτωπα, ενώ σύμφωνα και με αναφορές που υπάρχουν στον κατάλογο της καταστροφής συμπεριλαμβάνονται σπίτια, ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες με ελαιόδεντρα και χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.