ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεκινά η διοργάνωση της επιχειρησιακής άσκησης αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού «Μίνωας»

Πότε θα γίνει η άσκηση

Ξεκινά η διοργάνωση της επιχειρησιακής άσκησης αντιμετώπισης μεγάλου σεισμού «Μίνωας»

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) ανακοίνωσαν την διοργάνωση επιχειρησιακής άσκησης με την κωδική ονομασία «Μίνωας» για την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμού.

Η άσκηση, που αφορά την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμού και συνοδών γεωδυναμικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης στις αρχές της άνοιξης του 2024.

Κικιλιάς: Οι στόχοι της επιχειρησιακής άσκησης σεισμού

Όπως δήλωσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας «έπειτα από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχεδιάζουμε την Υλοποίηση της άσκησης «ΜΙΝΩΑΣ», που αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο ώστε να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η διαλειτουργικότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε Τοπικό, Περιφερειακό και Κεντρικό Επίπεδο.

Στόχοι της επιχειρησιακής άσκησης είναι να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν τόσο ο συντονισμός των υπηρεσιών και της διαδικασίας συλλογής και αξιολόγηση των πληροφοριών όσο και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης κρίσεων»

Ο Β.Κικίλιας ανέφερε ότι «παράλληλα επιδιώκουμε την εκπαίδευση όλων των φορέων ειδικά σε κρίσιμες δομές και υπηρεσίες όπως και την ενίσχυση της ετοιμότητας των εθελοντικών ομάδων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος μία από τις βασικές αποστολές αυτές της άσκησης είναι να ευαισθητοποιηθεί ο γενικός πληθυσμός σε θέματα αυτοπροστασίας και καταφυγής σε κατάλληλους χώρους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.