ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Με βάρκες στο Σωτήριο Λάρισας: «Έχασα τα πάντα – Πού είναι το κράτος να βοηθήσει;» (φώτο)

«Στο σπίτι μου τώρα το νερό έχει φτάσει στο 1,20 μέτρα - Είμαι 60 χρονών και θα ξεκινήσω από το μηδέν»

Με βάρκες στο Σωτήριο Λάρισας: «Έχασα τα πάντα – Πού είναι το κράτος να βοηθήσει;» (φώτο)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής επικρατούν στο χωριό Σωτήριο της Λάρισας, καθώς τα λασπόνερα έφτασαν έως και τα δύο μέτρα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias, με αποτέλεσμα να χρειάζονται… βάρκες.

Το χωριό που επλήγη και στο πρώτο «κύμα» της κακοκαιρίας, εκκενώθηκε από κατοίκους το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο πέντε άτομα αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και παρέμειναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που η στάθμη του νερού παραμένει σε επικίνδυνο ύψος, έχουν μετακινηθεί σε δημοτικό κατάστημα του χωριού, καθώς αρνούνται να φύγουν, ενώ με βάρκες θα τους εφοδιάσουν με τρόφιμα και νερό.

Στο Σωτήριο Λάρισας βρίσκεται και η 8η ΕΜΑΚ που με βάρκες έχουν μπει στο χωριό και επιχειρούν όπου χρειάζεται.

«Έχασα σπίτι και χωράφια, τελείωσα, είμαι 60 χρονών και θα ξεκινήσω από το μηδέν»

«Ήταν χάλια η κατάσταση εχθές το βράδυ. Ήρθε η αστυνομία και μας ζήτησε να φύγουμε και περίμενε λεωφορείο στην άκρη του χωριού για να μας παραλάβει», ανέφερε ο κύριος Βασίλης, κάτοικος του χωριού Σωτήριο που έφυγε τελικά με το δικό του αυτοκίνητο και κινδύνεψε η ζωή του όταν κόλλησε σε δρόμο που μετατράπηκε σε χείμαρρο.

«Στο σπίτι μου τώρα το νερό έχει φτάσει στο 1,20 μέτρα. Είναι η δεύτερη φορά. Είχαμε 15 ημέρες να τα καθαρίσουμε και εχθές πάθαμε πάλι τα ίδια πράγματα. Χάλασαν όλα και τα πετάξαμε.

Από εδώ και πέρα θα ψάξουμε σπίτι για να νοικιάσουμε, δεν μπορούμε να μείνουμε στο χωριό. Έχασα τρία αυτοκίνητα, το δικό μου, της γυναίκας μου και του γιου μου.

Έχασα το σπίτι και τα χωράφια. Εγώ τελείωσα. Είμαι 60 χρονών και θα ξεκινήσω από το μηδέν. Που είναι το κράτος να βοηθήσει;», λέει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα, τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, δεν έχουν λάβει χρήματα ούτε για τα απαραίτητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.