Νέα Σμύρνη: Κάτοικος περιγράφει τη στιγμή της φωτιάς σε εστιατόριο – «Πυροβόλησαν τα τζάμια και πέταξαν γκαζάκια μέσα»

Εμπρησμό καταγγέλλουν κάτοικοι και εργαζόμενος του εστιατορίου που έπιασε φωτιά στη Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: Κάτοικος περιγράφει τη στιγμή της φωτιάς σε εστιατόριο – «Πυροβόλησαν τα τζάμια και πέταξαν γκαζάκια μέσα»

Ολοσχερώς καταστράφηκε το εστιατόριο επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε. Εργαζόμενος κατήγγειλε πως πρόκειται για εμπρησμό, ενώ κάτοικος της περιοχής υποστηρίζει ότι άγνωστοι πέταξαν γκαζάκια μέσα στο μαγαζί.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και το ΕΚΑΒ. Η Πυροσβεστική έδωσε μάχη για να σβήσει τη φωτιά και να απεγκλωβίσει τους ενοίκους της πολυκατοικίας. Μία μητέρα με το μωρό της διακομίσθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 5 άτομα.

Οι πυροσβέστες με φακούς και πάνω σε γερανοφόρο, ψάχνουν μέσα στα διαμερίσματα, τα οποία έχουν εκκενωθεί, εάν υπάρχουν ακόμα άτομα μέσα εγκλωβισμένα

Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και ένα γερανοφόρο. Το γερανοφόρο όχημα έριξε νερό στους πάνω ορόφους του καταστήματος, καθώς σε κάποια διαμερίσματα των άλλων τεσσάρων ορόφων της πολυκατοικίας εκδηλώθηκε πυρκαγιά, και προκειμένου να αποσοβήσουν την επέκτασή της.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από το κατάστημα εστίασης και να επεκτάθηκε. Έκλεισαν και τα δύο ρεύματα του δρόμου μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Ο άνθρωπος που καθάριζε την κουζίνα εκείνη την ώρα είπε ότι ξαφνικά έπιασε φωτιά, ενώ δεν πρόλαβε να δει αν κάποιος πέταξε κάτι. Άκουσε να σπάει το τζάμι και ευτυχώς πρόλαβε να βγει άμεσα έξω.

Ένας κάτοικος της περιοχής που αντιλήφθηκε το συμβάν είπε πως άκουσε πυροβολισμούς και όταν κατέβηκε είδε τη φωτιά στο μαγαζί.

«Καθόμουν στο δωμάτιό μου, και ξαφνικά άκουσα μικρούς πυροβολισμούς, αλλά ήταν σαν να ακούς το απορριμματοφόρο που έρχεται κάθε πρωί. Σε κάποια στιγμή πιο μετά ακούσαμε τα πυροσβεστικά και καταλάβαμε ότι κάτι έγινε», περιέγραψε.

«Κατέβηκα κάτω, είχαν κάψει το μαγαζί, είχε πάρει φωτιά και όλη η πολυκατοικία από πάνω. Αυτό που έμαθα και άκουσα, ήταν ότι εκείνη την ώρα στο κατάστημα ήταν κάποια άτομα που δούλευαν, που καθάριζαν και πέρασαν κάποιοι, έριξαν πυροβολισμούς στο παράθυρο και πέταξαν γκαζάκια. Ήταν περίπου 2 με 3 άτομα αυτά που έριξαν τα γκαζάκια από ό,τι άκουσα», συμπλήρωσε ο κάτοικος.

Ο κ. Γιώργος περιέγραψε πως «ήταν σαν κρότος αυτό που ακούστηκε, ήταν περίπου κατά τις 4 η ώρα. Είναι ή 4όροφη ή 5όροφη η πολυκατοικία. Είχε κατέβει κάτω μία ένοικος της πολυκατοικίας και πάνω είχε μείνει ο άντρας της. Έπειτα είδα το ασθενοφόρο να μεταφέρει ένα άτομο ημιλιπόθυμο, δεν ξέρω εάν ζούσε. Η κυρία είχε κατέβει κάτω εσπευσμένα χωρίς το κινητό της και έλεγε “τι να κάνω, τι να κάνω, είναι ο άνδρας μου επάνω”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τη φωτιά ενώ την έσβηναν εκείνη άναβε πάλι. Έχει μπει μέσα στα διαμερίσματα η φωτιά στο κέντρο της Νέας Σμύρνης. Το μαγαζί ανήκει σε 2 επώνυμες κυρίες, και το μαγαζί υπάρχει χρόνια. Από δουλειά κάθε μέρα είναι σαν να είναι πάρτι. Απ΄έξω έχει μπράβους και στο μαγαζί αυτό πάει “ένας και ένας”, σίγουρα γίνονται και άλλα πράγματα», είπε κλείνοντας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.