ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νύχτα «κόλαση» στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται ξανά οικισμοί – «Πηγαίνετε προς Κομοτηνή»

Για τέταρτη νύχτα μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Νύχτα «κόλαση» στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνονται ξανά οικισμοί – «Πηγαίνετε προς Κομοτηνή»

Μια ακόμη δύσκολη νύχτα (την τέταρτη κατά σειρά) θα περάσουν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, λόγω της φωτιάς που συνεχίζει να καίει τα πάντα στο διάβα της. 

Στις 22.38 ήχησε ξανά το 112 για να εκκενωθούν τα χωριά Πέραμα, Ατάρνη, Πετρωτά και Μαρώνεια. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να κατευθυνθούν προς την Κομοτηνή.

Στην Αλεξανδρούπολη, οι οικισμοί της Πλάκας, ο πρώην οικισμός της Αμφιθέας, Πυλαία-Κοίλα, τα Δίκελλα, η Μεσημβρία είναι τα μέτωπα της τέταρτης ημέρας. Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι εντός του πευκοδάσους της Κίρκης, είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια, είτε δυτικά προς τη Συκορράχη. Στην Κίρκη η φωτιά προέκυψε από τα πλευρά της κύριας πυρκαγιάς που ερχόταν από τη Δαδιά και την Αισύμη και ο οικισμός απειλείται άμεσα.

Το απόγευμα της Τρίτης (22.08.2023), απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης 43 άτομα από τις περιοχές Δικέλλων και Μεσημβρίας, από το Λιμενικό και ιδιωτικά σκάφη και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της πόλης.

Να σημειωθεί ότι τρία ελικόπτερα επιχειρούσαν να δαμάσουν το πύρινο μέτωπο, που έχει δημιουργηθεί 200 μέτρα από την παραλία Μεσημβρίας – Δικέλλων. Οι φλόγες τελικά πέρασαν μέσα από τα Δίκελλα και την Μεσημβρία προκαλώντας πολλές ζημιές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά τις ηρωικές προσπάθειες των πιλότων των πυροσβεστικών ελικοπτέρων που έκαναν συνεχείς ρίψεις στην περιοχή, με την θάλασσα να είναι ακριβώς δίπλα και να ανεφοδιάζονται άμεσα, δεν αποτράπηκαν οι μεγάλες καταστροφές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.