ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πολιτική Προστασία: Συμβουλές για το τι να προσέχετε όταν αρχίσει να χιονίζει

Απλές συμβουλές για να προετοιμαστείτε κατάλληλα και να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις

Πολιτική Προστασία: Συμβουλές για το τι να προσέχετε όταν αρχίσει να χιονίζει

Η Πολιτική Προστασία δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για να είμαστε προετοιμασμένοι και να περάσουμε χωρίς προβλήματα τις μέρες που ενδέχεται να χιονίζει.

Κατ’ αρχάς, αν βρίσκεστε σε περιοχή που κατά καιρούς αντιμετωπίζει προβλήματα από τα χιόνια, προμηθευθείτε υλικά θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες. Αν παίρνετε φάρμακα, καλό είναι να έχετε επάρκεια στο σπίτι. Η ΠΠ συνιστά επίσης να μεριμνήσετε να έχετε εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια).

Αν την ώρα της χιονόπτωσης βρίσκεστε στο σπίτι, διατηρήστε το ζεστό και αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα. Αν θελήσετε να βγείτε έξω, φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια. Μην αφήσετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα για να παίξουν στο χιόνι.

Αν τα χιόνια σας βρουν στο αυτοκίνητο, αλλάξτε πορεία εάν βρίσκεστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση. Σε όλους τους δρόμους είναι σημαντικό να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Να αποφεύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές.

Εάν ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητό σας, παραμείνετε σε αυτό. Τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ή σε άλλο εμφανές σημείο ένα ύφασμα με έντονο χρώμα ώστε να σας εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης. Να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά κάθε ώρα και να διατηρείτε την εξάτμιση καθαρή από τα χιόνια.

Στους εξωτερικούς χώρους

Αν πρέπει να βγείτε εκτός σπιτιού και αναμένονται χιόνια στην περιοχή σας, ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ. Να φορέσετε επίσης ζεστές, αδιάβροχες μπότες. Το τελευταίο ρούχο που θα βάλετε, προτιμήστε να είναι αδιάβροχο.

Αν τα χιόνια σας βρουν σε εξωτερικό χώρο και χιονίζει πολύ, πηγαίνετε σε ασφαλές μέρος χωρίς να εκτεθείτε στη χιονοθύελλα. Γενικώς να προσέχετε τις μετακινήσεις σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις. Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν χιονίζει, είναι προτιμότερο να μετακινήστε στη διάρκεια της ημέρας και από κεντρικούς δρόμους. Να ενημερώνετε επίσης κάθε φορά τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Στην πόλη να προτιμάτε τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.