ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε απελπιστική κατάσταση οι κάτοικοι στο Σωτήριο Λάρισας: «Είμαστε πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα»

«Από τις 100 οικογένειες που έχουμε στο χωριό, μέχρι χθες μόνο οι 35-40 έχουν πάρει τις αποζημιώσεις»

Σε απελπιστική κατάσταση οι κάτοικοι στο Σωτήριο Λάρισας: «Είμαστε πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα»

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι στο Σωτήριο της Λάρισας καθώς λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή έχασαν τις περιουσίες τους και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «είμαστε πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα».

Ειδικότερα, ο κ.Αχιλλέας, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και τόνισε: «Πλημμυρίσαμε δύο φορές από τα νερά που έρχονται από την καινούρια ΠΑΘΕ, δηλαδή από το Μεγάλο Μοναστήρι και το βουνό Καραντάου.

Το χωριό είναι χαρακτηρισμένο ως “κόκκινο” από την Πυροσβεστική και τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Όλη μας η περιουσία έχει καταστραφεί τελείως. Είμαστε πλέον κλιματικοί πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα».

Μόνο 35-40 οικογένειες από τις 100 έχουν πάρει αποζημιώσεις, λέει ο κάτοικος

Σε ερώτηση για το αν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις από το κράτος ο κ.Αχιλλέας τόνισε: «Από τις 100 οικογένειες που έχουμε στο χωριό, μέχρι χθες (3/10), μόνο οι 35-40 οικογένειες έχουν πάρει τις αποζημιώσεις. Εμείς πλημμυρίσαμε δύο φορές στις 4 του Σεπτέμβρη με τον Daniel και τώρα με τον Elias.

Επειδή το χωριό έχει χαρακτηριστεί “κόκκινο” αυτόματα έπρεπε να μπουν τα χρήματα, χωρίς να κάνουμε καμία αίτηση, πράγμα που δεν έχει συμβεί. Δεν έχουμε οδηγίες από την Πολιτεία για το αν έχει συμβεί κάποιο θέμα με το ΑΦΜ κάποιου ή με τον τραπεζικό λογαριασμό ή οτιδήποτε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης αναγκαστήκαμε να μπούμε στο arogi.gov για να κάνουμε την αίτηση αφού δεν μας έμπαιναν τα χρήματα και για να μας πάρει την αίτηση το σύστημα υποχρεωθήκαμε και βάλαμε ελαφριές βλάβες και αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην αποζημίωση που θα πάρουμε, καθώς θα είναι μικρότερη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.