ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σφακιά: Eπιχείρηση διάσωσης για νεαρό τουρίστα που έμεινε με λυγισμένα πόδια για να μην πέσει σε γκρεμό

Ο 22χρονος είχε εγκλωβιστεί σε πάρα πολύ επικίνδυνο σημείο

Σφακιά: Eπιχείρηση διάσωσης για νεαρό τουρίστα που έμεινε με λυγισμένα πόδια για να μην πέσει σε γκρεμό

Περιπετειώδης ήταν η νύχτα για έναν 22χρονο Γερμανό τουρίστα, ο οποίος άγνωστο πώς, βρέθηκε σε απόκρημνο σημείο πάνω από την παραλία της Αγίας Ρουμέλης στα Σφακιά. Ο νεαρός, αν και καλά στην υγεία του, δε μπορούσε να φύγει από το απόκρημνο σημείο, με αποτέλεσμα να αρχίσει να καλεί σε βοήθεια, περίπου στις 22:00 το βράδυ.

Κάτοικοι και τουρίστες τον άκουσαν, κάλεσαν αστυνομία και πυροσβεστική και τότε ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με μέλη της 3ης ΕΜΑΚ και 8 πυροσβέστες. Ο νεαρός εντοπίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, τον μετέφεραν στην παραλία της Αγίας Ρουμέλης και από εκεί με φουσκωτό στο λιμάνι των Σφακίων, ώστε να εξεταστεί στο ιατρείο της περιοχής.

Ο 22χρονος είχε εγκλωβιστεί σε πάρα πολύ επικίνδυνο σημείο καθώς από κάτω του εκτεινόταν γκρεμός περίπου 200 μέτρων. Μάλιστα ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα ούτε να προχωρήσει ούτε καν να σταθεί όρθιος, ούτε να κουνήσει μπροστά, ούτε πίσω, στη θέση στην οποία είχε βρεθεί εγκλωβισμένος, παρά μόνο να είναι με λυγισμένα γόνατα προκειμένου να μην πέσει στον γκρεμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πυροσβέστες όταν εντόπισαν και τον ανέσυραν, ευτυχώς καλά στην υγεία του, δεν μπορούσαν να επιστρέψουν από το ίδιο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν γιατί στην επιστροφή θα ήταν μορφολογικά πάρα πολύ δύσκολο, έτσι χρειάστηκε να ακολουθήσουν άλλη πορεία για την έξοδο, πολύ μεγαλύτερη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.