Έρχεται «βαρύς» χειμώνας. Στις τσέπες μας...

Στο «έλεος» της κακοκαιρίας η Κρήτη με ισχυρές βροχές: Πάνω από 300 τόνοι νερού ανά στρέμμα

Μήνυμα από το 112 για αποφυγή μετακινήσεων

Στο «έλεος» της κακοκαιρίας η Κρήτη με ισχυρές βροχές: Πάνω από 300 τόνοι νερού ανά στρέμμα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Στο επίκεντρο ισχυρής κακοκαιρίας βρίσκεται η Κρήτη, με τις προγνώσεις να προειδοποιούν για μεγάλα ύψη βροχής, θυελλώδεις ανέμους και αυξημένο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων τις επόμενες ημέρες.

Η κακοκαιρία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στο νησί από το βράδυ της Τετάρτης, ενώ για σήμερα Πέμπτη προβλέπεται επιδείνωση των φαινομένων.

Η Πολιτική Προστασία έχει θέσει σε αυξημένη επιφυλακή την Κρήτη, ενώ τα ξημερώματα ενεργοποιήθηκε και το 112.

Το μήνυμα εστάλη στους κατοίκους των Ζωνιανών, των Λιβαδιών και του ορεινού όγκου του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, με σύσταση να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και τις επισκέψεις στις συγκεκριμένες περιοχές.

Μεγάλα ύψη βροχής

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι εκτιμήσεις για την ποσότητα του νερού που μπορεί να πέσει σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα συνολικά ύψη βροχής ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 300 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Πρόκειται για εξαιρετικά μεγάλη ποσότητα, η οποία υπό κανονικές συνθήκες αντιστοιχεί σε βροχοπτώσεις που κατανέμονται σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα δεν αναμένεται να περιοριστούν μέσα στην ημέρα, αλλά θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, με την Κρήτη να παραμένει στο επίκεντρο της κακοκαιρίας έως και την Κυριακή.

Έως και 9 μποφόρ οι άνεμοι

Παράλληλα με τις ισχυρές βροχοπτώσεις, σημαντικό πρόβλημα αναμένεται να δημιουργήσουν και οι θυελλώδεις βοριάδες, οι οποίοι σύμφωνα με τις προβλέψεις θα φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ.

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία που επηρεάζει την Κρήτη, ενώ προειδοποιήσεις έχουν διατυπωθεί και για την Εύβοια.

Οι μετεωρολόγοι παρακολουθούν στενά την εξέλιξη του συστήματος, καθώς τα προγνωστικά μοντέλα εξακολουθούν να δείχνουν ιδιαίτερα υψηλά ύψη βροχής σε τμήματα της Κρήτης.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έχει επισημάνει ότι, εφόσον επιβεβαιωθούν τα συγκεκριμένα προγνωστικά σενάρια, σε ορισμένες περιοχές μπορεί μέσα σε λίγα 24ωρα να καταγραφεί ποσότητα βροχής αντίστοιχη με εκείνη που θα έπεφτε σε δύο ή και περισσότερους Οκτώβριους.

Οι αρμόδιες αρχές συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις, ειδικά σε περιοχές όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και μεγάλοι όγκοι νερού.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.