ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Πολύ μεγάλες οι ουκρανικές απώλειες από την έναρξη της αντεπίθεσης – Ξεπερνούν τις 13.000 οι απώλειες σε στρατιώτες

Η Ρωσία έδωσε λίστα με τις απώλειες ουκρανικού στρατιωτικού υλικού

Πολύ μεγάλες οι ουκρανικές απώλειες από την έναρξη της αντεπίθεσης – Ξεπερνούν τις 13.000 οι απώλειες σε στρατιώτες

Ο Ουκρανικός στρατός μετρά 13.000 απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες από τις 4 Ιουνίου 2023 και όπως δήλωσε και ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν προσεχώς θα ξεμείνουν από μάχιμους στρατιώτες!

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal εξήγησε την έλλειψη ορατών αποτελεσμάτων στην πορεία της ουκρανικής αντεπίθεσης με την επιθυμία να αποφευχθούν μεγάλες απώλειες μεταξύ των στρατιωτών.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι κάθε ζωή είναι σημαντική για εμάς. Δεν θα οδηγήσουμε τον λαό μας στα πυρά».

Σύμφωνα με τον Shmyhal, η αντεπίθεση «θα πάρει χρόνο».

«Εργαζόμαστε σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, φροντίζουμε κάθε στρατιώτη μας και κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή και θα δούμε τα αποτελέσματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ που δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (APU) στην επίθεση συγκρούστηκαν με μια καλά προετοιμασμένη άμυνα της Ρωσίας.

Οι απώλειες της Ουκρανίας σε υλικά είναι επίσης μεγάλες και μέχρι τώρα ανέρχονται σε:  

595 τεθωρακισμένα οχήματα και 424 οχήματα.
279 τεμάχια πυροβολικού πεδίου και όλμοι•
42 MLRS και δύο αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.
10 μαχητικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.
264 drones.

Γι αυτό οι ειδικοί του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (DGAP), Christian Moelling και Andras Racz, σύμφωνα με το ZDF μιλάνε για αποτυχία της αντεπίθεσης.

«Προφανώς, η αντεπίθεση δεν έχει βελτιώσει ακόμη την θέση της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης στρατηγικά. Οι απώλειες είναι υψηλές», είπαν, προσθέτοντας ότι «οι μεμονωμένοι απελευθερωμένοι οικισμοί είναι είτε πολύ μικροί είτε δεν έχουν στρατηγική σημασία».

Οι ειδικοί του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων σημείωσαν επίσης ότι η Ουκρανία δεν έχει δυνατότητες αποτελεσματικής αεράμυνας και αντιμετωπίζει έλλειμμα αεροπορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι «ουσιαστικά ανυπεράσπιστες» ενάντια της ρωσικής αεροπορίας, σημείωσαν οι ειδικοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.