ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Μόσχα θα επιτεθεί σε Χάρκοβο και Ζαπορίζια: 100.000 προσωπικού θέλουν να προλάβουν την ουκρανική αντεπίθεση

Δημιουργήθηκαν δύο νέα ρωσικά σώματα στρατού

Η Μόσχα θα επιτεθεί σε Χάρκοβο και Ζαπορίζια: 100.000 προσωπικού θέλουν να προλάβουν την ουκρανική αντεπίθεση

Όπως αναφέρουν δυτικοί αναλυτές (που τονίζουν ότι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες από την Δύση) ο ρωσικός Στρατός έχει δημιουργήσει δύο νέα σώματα στρατού, που σύμφωνα με αναφορές αγγίζουν τους 100.000 προσωπικό τα οποία θα εκτελέσουν βαθέως τύπου διείσδυση σε ένα νέο πόλεμο ελιγμών.

Κύριοι στόχοι το Χάρκοβο και ανατολικά της Ζαπορίζια όπου και το έδαφος ευνοεί τις κινήσεις ελιγμών και όπως όλα δείχνουν στόχος δεν είναι απλά να προλάβουν μια ουκρανική αντεπίθεση που συνεχώς αναβάλλεται αλλά να συντριβούν οι δυτικού τύπου ταξιαρχίες των Ουκρανών που όπως αναφέρουν ειδικοί θα οδηγήσει σε κατάπτωση ηθικού στο Κίεβο.

Οι δυνάμεις που δημιουργήθηκαν είναι μικτές καθώς αποτελούνται τόσο από εμπειροπόλεμο προσωπικό όσο και από τους κληρωτούς που επιστρατεύτηκαν και έχουν εκπαιδευτεί επί έναν χρόνο.

Και οι δύο αυτοί σχηματισμοί που βρίσκονται μακριά από τα φώτα της πρώτης γραμμής έχουν πάνω από 1.500 άρματα μάχης αναβαθμισμένων τύπων όπως τα T-72B3, T-80BVM και T-90M ενώ την κάλυψη πυρών θα παρέχουν τέσσερις μεραρχίες πυροβολικού που εκτός των άλλων θα φέρουν και τις νέες εκδόσεις των Smerch, Tornado-S.

Αυτές οι μονάδες θα είναι “απάντηση” στις ουκρανικές δυνάμεις που βομβάρδισαν τη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ στη διάρκεια της νύκτας, όπου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν το προηγούμενο βράδυ, ενώ εκατοντάδες παιδιά απομακρύνθηκαν από τη μεθόριο όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ και αυτό οδηγεί σταδιακά την ρωσική κοινωνία να ζητά αντεπίθεση και εξαφάνιση της ουκρανικής απειλής.

 «Στη διάρκεια της νύκτας ήταν αρκετά ανήσυχα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Γκλαντκόφ, ενώ πρόσθεσε ότι οι πόλεις Σεμπέκινο και Βολοκονόφσκι υπέστησαν «πολλές» ζημιές από τους βομβαρδισμούς.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε προσωρινά καταλύματα στην περιοχή, που συνορεύει στα νότια και δυτικά με την Ουκρανία, εξήγησε ο κυβερνήτης.

Χθες Σάββατο ο Γκλαντκόφ συνόδευσε περίπου 600 παιδιά από τις πόλεις Σεμπέκινο και Γκραϊβορόν στο Γιάροσλαβ και το Καλούγκα.

 «Τα παιδιά του Σεμπέκινο ανησυχούν πολύ για την πόλη τους», σημείωσε. «Πήγα να φύγω, με σταμάτησαν και με αγωνία άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις».

Το Σεμπέκινο, μια πόλη περίπου 40.000 κατοίκων στη μεθόριο με την Ουκρανία, και άλλες περιοχές στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ γίνονται τακτικά στόχος επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, με τον Γκλαντκόφ να δηλώνει στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η περιοχή ζει πλέον «σε συνθήκες πραγματικού πολέμου».

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε την Πέμπτη ότι απώθησε με την αεροπορία και το πυροβολικό του ουκρανική απόπειρα «εισβολής» σε ρωσική μεθοριακή περιοχή στην οποία ενεπλάκησαν δεκάδες στρατιώτες και άρματα μάχης.

«Επειτα από εντατικούς βομβαρδισμούς μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, ουκρανικές τρομοκρατικές ομάδες που αποτελούνταν από έως και δύο μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού με την υποστήριξη αρμάτων μάχης επιχείρησαν να εισβάλουν στο ρωσικό έδαφος», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.