Πρόεδρος Φινλανδίας σε Τουρκία: «Θα δώσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις»

Νωρίτερα ο Μπάιντεν εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Πρόεδρος Φινλανδίας σε Τουρκία: «Θα δώσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις»

«Το Ελσίνκι θα εξετάσει τις ενστάσεις που διατύπωσε η Τουρκία αναφορικά με την προοπτική ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και θα δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις», τόνισε ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν και τη Σουηδή πρωθυπουργό Μαγκνταλένα Άντερσον.

«Έχουμε λόγους να εξετάσουμε αναλυτικά όσα έχει εκφράσει η Τουρκία και να δώσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις», είπε ο Νιινίστο σε δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι θεωρεί πως το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί σε «ανώτερο επίπεδο».

Χαρακτήρισε «πάρα πολύ πειστική έκφραση υποστήριξης» τις διαβεβαιώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση τυχόν επίθεσης που δεχθούν οι δύο σκανδιναβικές χώρες στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την ένταξή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Συμπλήρωσε ότι, όπως και η Σουηδία, εκτιμά την δυνατότητα των ΗΠΑ να αντιδράσουν στην περίπτωση που υπήρχε τέτοια ανάγκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας υπογράμμισε ότι χρειάζεται «ευελιξία» σε ό,τι αφορά τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ και τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού. Δεν πρέπει να δοθεί αφορμή σε κανέναν να αντιδράσει υπερβολικά, είπε, φωτογραφίζοντας τη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.