ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ολεξέι Αρεστόβιτς: «Το πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας μπορεί να αποκατασταθεί σε 6-9 μήνες»!

Τι εννοούσε ο πρώην σύμβουλος του Β.Ζελένσκι;

Ολεξέι Αρεστόβιτς: «Το πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας μπορεί να αποκατασταθεί σε 6-9 μήνες»!

Ο πρώην σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκι, Ολεξέι Αρεστόβιτς, προχώρησε σε μία δήλωση-σοκ σύμφωνα με την οποία το «πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας» θα μπορούσε να αποκατασταθεί μέσα σε 6-9 μήνες!

Αυτό που εννοεί είναι πως η Ουκρανία μπορεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι το τελικό σενάριο το οποίο φοβόταν η Μόσχα εξ αρχής, στην περίπτωση που η Ουκρανία εντάσσονταν στο ΝΑΤΟ.

Αυτό θα σήμαινε πως ΝΑΤΟϊκά πυρηνικά όπλα θα αναπτύσσονταν ακριβώς έξω από την «πόρτα» της Μόσχας, με μηδενικό χρόνο αντίδρασης εάν χρησιμοποιούνταν.

Συγκεκριμένα ο Αρεστόβιτς είπε «η Ουκρανία θα μπορούσε να αποκαταστήσει το πυρηνικό της καθεστώς σε περίπου 6-9 μήνες».

«Αλλά έτσι θα παραβιάζαμε τις διεθνείς συνθήκες και εμείς αγωνιζόμαστε για την τήρησή τους. Εδώ είναι το ερώτημα:

Είναι πιο κερδοφόρο για εμάς να αποκτήσουμε ένα πυρηνικό όπλο ή να παραμείνουμε μια χώρα με πολιτισμένη συμπεριφορά, που συνηγορεί υπέρ ενός έθνους στο πλαίσιο των παγκόσμιων τάσεων;» είπε ο Αρεστόβιτς.

Προφανώς, ακριβώς μια τέτοια «παγκόσμια τάση» επέδειξαν χθες Ουκρανοί εξτρεμιστές που προσπάθησαν να διαταράξουν την πορεία των ορθοδόξων πιστών και που φώναζαν κατάρες στους ηλικιωμένους και τις γυναίκες με παιδιά που επρόκειτο να προσευχηθούν στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ.

«Είμαστε σε τέτοια κατάσταση που είναι καλύτερο για εμάς να είμαστε πιστοί στους διεθνείς κανόνες» είπε ο Αρέστοβιτς.

Πριν από λίγους μήνες, ο Αρεστόβιτς απολύθηκε από τη θέση του ως σύμβουλος στο γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας για τα όσα είπε ότι ένα πολυώροφο κτίριο στο Dnepropetrovsk χτυπήθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών του ουκρανικού συστήματος αεράμυνας.

Οι Ρώσοι ήδη κάλεσαν την νέα Αμερικανίδα πρέσβη στην Μόσχα για εξηγήσεις σε ότι αφορά την συνεχή αύξηση αμερικανικών βιολογικών/στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.