Εγκατάλειψη ΕΔ: «Δεν πετάμε πλέον, γιατί να μείνω;» καταγγέλλει ο παραιτηθείς διοικητής της 332 Μοίρας των Mirage 2000

Εγκατάλειψη ΕΔ: «Δεν πετάμε πλέον, γιατί να μείνω;» καταγγέλλει ο παραιτηθείς διοικητής της 332 Μοίρας των Mirage 2000

Σε ιδιαίτερα προβληματικό επίπεδο έχει αφεθεί από την κυβέρνηση η κατάσταση στις μάχιμες Μοίρες της ΠΑ και ιδιαίτερα στις Μοίρες που είναι επιφορτισμένες με την άμυνα της χώρας, την 331 και 332 Μοίρες στην 114ΠΜ της Τανάγρας.

Περιέργως την στιγμή που η τουρκική επιθετικότητα και οι κινήσεις της Αγκυρας, δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να προκληθεί «θερμό» επεισόδιο, από την πλευρά της κυβέρνησης συνεχίζεται η πολιτική των Μνημονίων, δηλαδή της μηδενικής επένδυσης στην εθνική άμυνας, γεγονός που έχει πλέον παρενέργειες.

Μετά τον διοικητή της 115 ΠΜ τον περασμένο Νοέμβριο ο οποίος είχε δηλώσει ότι «Έφτασε φτάσει να ασχολείται περισσότερο με το μεταναστευτικό παρά με τις αεροπορικές επιχειρήσεις», τώρα παραιτήθηκε και ο Μοίαρχος της 332 Μοίρας με ένα αιτιολογικό σαφές: «Είμαι αεροπόρος και δεν μπορώ να πετώ (σ.σ.: λόγω των ελάχιστων κονδυλίων για καύσιμα που έχουν μειώσει σε 2-3 ώρες πτήσης κατά μέσο όρο αντί 14-18 των ωρών πτήσης μ.ο. των πιλότων μαχητικών, ενώ στην Τανάγρα έγραφαν ακόμα και 28-30 ώρες), άρα φεύγω».

Και αν και κάποιοι νομίζουν ότι η υπογραφή FOS για τα μαχητικά θα εξομαλύνει την κατάσταση (εκκρεμεί η αντίστοιχη για τα όπλα) εντούτοις θα χρειαστούν ακόμα και τρία ή τεσσερα χρόνια για να επέλθει η μάχιμη ικανότητα στο σύνολο της πτέρυγας όταν θα έχουν υλοποιηθεί οι εισροές ανταλλακτικών.

Η 332 Μοίρα και 331 Μοίρα έχουν χάσει μεγάλο αριθμό έμπειρων πιλότων, καθώς τόσο οι χαμηλές αποδοχές όσο και η διαρκής ενασχόληση με το μεταναστευτικό σε συνδυασμό με την χαμηλή πτητική δραστηριότητα έχουν οδηγήσει τους πιλότους να αναζητούν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.

Το ζήτημα είναι γιατί η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα οικονομικά αιτήματα των πιλότων; Γιατί αφήνει να καταρρέει το αμυντικό δυναμικό της χώρας; Κάπως περίεργο και ανεξήγητο, ειδικά στην παρούσα συγκυρία…

Σε ότι αφορά τις διαθεσιμότητες των όπλων, καλύτερα να μην αναφερθούμε γιατί ταυτόχρονα θα έπρεπε να ζητήσουμε επέμβαση εισαγγελέα για μια σειρά αδικημάτων που έχουν σχέση με την ασφάλεια της χώρας…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.