Εθνοφύλακες Έβρου: Οι Ακρίτες της Ελλάδας (βίντεο)

Εθνοφύλακες Έβρου: Οι Ακρίτες της Ελλάδας (βίντεο)

Η Εθνοφυλακή είναι μια οργανωμένη στρατιωτική δύναμη, η οποία συμβάλλει στην άμυνα της χώρας. Οι Μονάδες της έχουν την ίδια οργάνωση με τις ενεργές Μονάδες και διαθέτουν οπλικά συστήματα ανάλογα με την αποστολή τους.

Το δυναμικό της αποτελείται από έμπειρους άντρες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι αφ΄ ενός έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας και με τη συμμετοχή τους σε εθνικές ασκήσεις στο διάστημα της εφεδρείας τους, αφ΄ ετέρου συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στα πλαίσια της αποστολής των Μονάδων τους.

Η Εθνοφυλακή του Έβρου συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το 1843, με σκοπό «τη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας – ευταξίας και της υπεράσπισης των θεμελιωδών νόμων του Κράτους». Ανήκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και η οργάνωσή της γινόταν κατά Δήμο, ο οποίος αναλάμβανε και την αντίστοιχη δαπάνη.

Με τη μορφή αυτή λειτούργησε έως το 1880, οπότε και αφομοιώθηκε με την Εφεδρεία του Ενεργού Στρατού. Μετά την απελευθέρωση της χώρας από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις το 1944, συγκροτήθηκε εκ νέου με αποστολή την εμπέδωση και τήρηση της τάξης και της δημόσιας ασφάλειας, μέχρι αναδιοργανώσεως της Χωροφυλακής.

Η απαιτούμενη νομική βάση παρέχεται στην Εθνοφυλακή με ΝΔ του 1970 και με νόμο του 1982 διαμορφώνεται το ισχύον νομικό πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία της Εθνοφυλακής στη χώρα μας μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι “Το να είσαι Εθνοφύλακας στην Ακριτική περιοχή του Έβρου είναι σίγουρα πολύ μεγάλη τιμή.”

Δείτε τον αγώνα τους μέσα από την ιστοσελίδα τους .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.