ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ψάχνει «ελληνοτουρκική θετική ατζέντα» η κυβέρνηση μέχρι να συναντηθεί ο Κ.Μητσοτάκης με τον Ρ.Τ.Ερντογάν

Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων επαφών

Ψάχνει «ελληνοτουρκική θετική ατζέντα» η κυβέρνηση μέχρι να συναντηθεί ο Κ.Μητσοτάκης με τον Ρ.Τ.Ερντογάν

Την ατζέντα των ελληνοτουρκικών επαφών με ορίζοντα την πραγματοποίηση συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα μέσα στην άνοιξη, γνωστοποίησαν νωρίτερα σήμερα διπλωματικές πηγές.

Στις 2 Φεβρουαρίου αναμένεται επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, στην Κωνσταντινούπολη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα δοθεί έμφαση στην τόνωση της θετικής ατζέντας.

Ταυτοχρόνως επιχειρηματική ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει σε business forum με Τούρκους επιχειρηματίες και φορείς εξωστρέφειας και να προωθήσει περαιτέρω την οικονομική συνεργασία.

Στις 11 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση για τον πολιτικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με επικεφαλής της ελληνικής πλευράς την υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μπουράκ Ακτσαπάρ, ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν που αναμένεται να προγραμματιστεί για τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Κομβική θα είναι ακόμη η συνάντηση των δύο ηγετών στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον τον Ιούλιο.

Όσον αφορά τις επόμενες επαφές του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, στις 6 Φεβρουαρίου θα έχει συνάντηση με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό Maria Angela Holguin Cuellar.

Στις 9 Φεβρουαρίου ο κ. Γεραπετρίτης θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Οι δυο υπουργοί θα εγκαινιάσουν το στρατηγικό διάλογο Ελλάδας- ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια ο κ. Γεραπετρίτης θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη για να πραγματοποιήσει επαφές την προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.