ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πτώση στο ΑΠΘ: Υπό κατάληψη σήμερα η Νομική – «Να δοθεί τέλος στο συνωστισμό των φοιτητών στις αίθουσες»

Το χρονικό της πτώσης του φοιτητή

Πτώση στο ΑΠΘ: Υπό κατάληψη σήμερα η Νομική – «Να δοθεί τέλος στο συνωστισμό των φοιτητών στις αίθουσες»

Υπό κατάληψη τελεί σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου η Νομική Σχολή του ΑΠΘ, στον απόηχο της πτώσης του 19χρονου φοιτητή από παράθυρο στο πλαίσιο μαθήματος.

Οι φοιτητές ζητούν να δοθεί τέλος στο συνωστισμό των φοιτητών στις αίθουσες και να εξεταστούν σοβαρά τα μείζονα, όπως λένε, προβλήματα της φοιτητικής κοινότητας.

«Υπάρχουν τμήματα που δεν μπορεί να κάτσει φοιτητής», δήλωσε χαρακτηριστικά η φοιτήτρια της Νομικής, Αγγελική Γεωργάκη και συμπλήρωσε πως οι υπερπλήρεις αίθουσες δεν είναι ένα νέο φαινόμενο αλλά συνέβαινε και πριν την καραντίνα.

Σύμφωνα με την ίδια, ο φοιτητικός σύλλογος αποφάσισε να προχωρήσει σε κατάληψη προκειμένου η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα.

Κατηγόρησε δε την Κοσμητεία πως όχι μόνο δεν ακούει τα αιτήματα των φοιτητών αλλά επιχειρεί να «καταπατήσει την κατάληψη», αφού για σήμερα έχει προγραμματίσει διαδικτυακά μαθήματα μέσω zoom.

Αργότερα μέσα στη μέρα οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Κοσμητείας.

Το χρονικό της πτώσης του φοιτητή

Ο φοιτητής βρέθηκε στο κενό από παράθυρο δεύτερου ορόφου το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, καθόταν σε περβάζι παραθύρου επειδή δεν υπήρχαν ελεύθερα καθίσματα στην αίθουσα.

Οι φοιτητές που παρακολουθούσαν το μάθημα ήταν υπεράριθμοι λόγω συγχώνευσης τμημάτων.

Ο 19χρονος φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» όπου νοσηλεύεται με κατάγματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.