Νέα σύμβαση για υλικά και υπηρεσίες που αφορούν το κατευθυνόμενο βλήμα MIM-104F Patriot Advanced Capability (PAC)-3 ανέθεσε η Διοίκηση Αεροπορίας Στρατού και Πυραύλων (U.S. Army Aviation and Missile Command) στην Lockheed Martin.

Η ύψους 755 εκατ. $  σύμβαση αφορά την παραγωγή βλημάτων και συστημάτων διοίκησης – ελέγχου εκτόξευσης για λογαριασμό του Στρατού των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2013, όπως επίσης και την παραγωγή βλημάτων PAC-3 για την Ταιβάν, η οποία το 2009 έγινε ο πέμπτος διεθνής χρήστης της έκδοσης PAC-3.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση αφορά την παραγωγή 168 βλημάτων MIM-104F PAC-3, 27 συλλογών για την τροποποίηση των εκτοξευτών μαζί με τα σχετικά εργαλεία, διάφορες υπηρεσίες και τη διαχείριση του προγράμματος. Ειδικότερα σε ότι αφορά τον αμερικανικό Στρατό η συγκεκριμένη προμήθεια αποτελεί την 14η κατά σειρά για τα βλήματα PAC-3. Με βάση τη σχετική ανακοίνωση οι παραδόσεις των υλικών θα αρχίσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Σημειώνεται, ότι η Lockheed Martin είναι ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος PAC-3 που αποτελεί την πιο πρόσφατη αναβάθμιση του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του ομώνυμου βλήματος PAC-3, τα κάνιστρα μεταφοράς – εκτόξευσης (κάθε κάνιστρο εμπεριέχει τέσσερα βλήματα PAC-3, που φέρονται από τον εκτοξευτή ανά τετράδα από τον σταθμό εκτόξευσης M901 – σύνολο 16 βλήματα MIM-104F PAC-3 ανά εκτοξευτή), υπολογιστή βολής και αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά του σταθμού εκτόξευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr