ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Εξαφάνιση στοιχείων για το έγκλημα των Τεμπών: «Διαγράφηκαν 11 λεπτά συνομιλιών» λέει η οικογένεια του μηχανοδηγού

Η μονταζιέρα της κυβέρνησης δούλεψε υπερωρίες

Εξαφάνιση στοιχείων για το έγκλημα των Τεμπών: «Διαγράφηκαν 11 λεπτά συνομιλιών» λέει η οικογένεια του μηχανοδηγού

Η οικογένεια του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62 κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπαιτίου, εννοώντας βέβαια τους κυβερνητικύς αξιωματούχους για αλλοίωση αποδεικτικού υλικού στο έγκλημα των Τεμπών με την γνωστή «μονταζιέρα».

Ερωτηματικό παραμένει φυσικά και ο τρόπος που σκοτώθηκαν  δύο από τους συμμετέχοντες στην αλλοίωση των αποδεικτικών στοιχείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας:

«Λένε ότι έμπειρος, επί σειρά τεσσάρων δεκαετιών μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ενήργησε πλημμελώς εκείνη την μοιραία νύχτα, διότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας, όφειλε, όταν αντιλήφθηκε το σφάλμα του Σταθμάρχη και την λανθασμένη κίνησή της σε αντίθετη γραμμή (καθόδου), αφενός να ακινητοποιήσει την αμαξοστοιχία και αφετέρου να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Σταθμάρχη Λάρισας ώστε να του δοθούν νέες οδηγίες και εντολές», αναφέρουν οι δικηγόροι της οικογένειας και συνεχίζουν:

«Ωστόσο, από συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία (μηνύσεις επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας/πολυτραυματιών) τα οποία έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην δικογραφία του εξεταζόμενου κύριου εγκλήματος και ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, καταδεικνύεται ότι;

Ενώ η επιβατική αμαξοστοιχία σταμάτησε λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή της από τον σταθμό Λάρισας με σκοπό ο μηχανοδηγός να λάβει νέες εντολές από τον Σταθμάρχη, το ίδιο χρονικό αυτό σημείο, παρουσιάζεται «ανεξήγητη» 11λεπτη «σιωπή» στα ηχητικά αρχεία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΟΥ και επομένως και στην απομαγνητοφώνηση αυτών, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από το σύνολο των προηγούμενων και επόμενων συνομιλιών, οι οποίες λαμβάνουν χώρα ανά δευτερόλεπτα.

Την «σιωπή» αυτή την είχαμε ήδη επισημάνει, εγγράφως, στον κ. Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, ήδη, διά της από 21/9/23 αιτήσεώς μας, αιτούμενοι τον έλεγχο των ψηφιακών ηχητικών αρχείων».

«Το αφήγημα κατέπεσε καταφανώς από μαρτυρίες των ίδιων των επιβαινόντων»

Μέσω της ανακοίνωσης της οικογένειας τονίζεται πως ορισμένα πρόσωπα, έχοντας δεχτεί εντολές, επενέβησαν στο καταγραφικό αρχείο με τις συνομιλίες και διέγραψαν το ενδεκάλεπτο.

«Ο μηχανοδηγός είχε εμπειρία 4 δεκαετιών, ήταν εμπειρότατος και το «αφήγημα» που από την πρώτη στιγμή κάποιοι θέλησαν να υποστηρίξουν περί δήθεν και δικής του παράλειψης να σταματήσει την αμαξοστοιχία και να επικοινωνήσει εκ νέου με τον Σταθμάρχη, κατέπεσε καταφανώς από μαρτυρίες των ίδιων των επιβαινόντων», επισημαίνεται στην εν λόγω ανακοίνωση και συμπληρώνεται:

«Ο μηχανοδηγός σταμάτησε όταν αντιλήφθηκε ότι αλλάζει ξαφνικά γραμμή (από την άνοδο στην κάθοδο) και προφανέστατα σταμάτησε προκειμένου να ενημερώσει τον Σταθμάρχη Λάρισας και να λάβει σαφείς εντολές Η συνομιλία όμως αυτή ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ από τα ηχητικά ψηφιακά αρχεία που παραδόθηκαν με τον τρόπο που παραδόθηκαν και προσκομίσθηκαν στην ποινική δικογραφία».

«Επενέβησαν χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των καθηκόντων τους»

Με τον τρόπο αυτό, όπως εξηγούν οι δικηγόροι της οικογένειας, κάποιοι προσπάθησαν να επιρρίψουν ευθύνες στον άτυχο μηχανοδηγό. Εντούτοις, από τα στοιχεία καταδεικνύεται ότι ενήργησε σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας.

«Αρκετοί, οι οποίοι μάλιστα κατέχουν και θέσεις ευθύνης, δεν σεβάστηκαν ούτε καν τον πόνο της οικογένειάς του, η οποία προσπαθούσε αφενός να θρηνήσει το δικό της άνθρωπο και αφετέρου να αντιμετωπίσει κάθε φορά τα ασύστολα ψεύδη που ακούγονταν», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση και συμπληρώνουν:

«Με βάση τα ανωτέρω γεγονότα και την χρονική σειρά που αυτά έλαβαν χώρα, προκύπτει μετά βεβαιότητας ότι κάποιοι, κατ’ εντολή έτερων προσώπων, αλλοίωσαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Επενέβησαν χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των τεθειμένων καθηκόντων τους σε καταγραφικό μηχάνημα του ΟΣΕ και σε ψηφιακό υλικό που αποτύπωνε το σύνολο των διαλόγων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων προσώπων και απέκοψαν συγκεκριμένες συνομιλίες και επομένως αλλοιώνοντας με απόλυτο δόλο κρίσιμο αποδεικτικό υλικό ποινικής, κακουργηματικής φύσεως, δικογραφίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας, οι δικηγόροι της οικογένειας του μηχανοδηγοί υπογραμμίζουν πως ο άδικος τρόπος που χάθηκε ο άνδρας, μαζί με τόσα άλλα θύματα, δημιουργεί στην οικογένεια και στους νομικούς της παραστάτες ένα τεράστιο χρέος. «Να παλέψουμε και για τη μνήμη του την οποία κάποιοι δεν σεβάστηκαν αλλά και για την αλήθεια. Την αλήθεια ζητούν όλες οι οικογένειες και κανείς δεν θα καταφέρει να την συγκαλύψει», καταλήγει το δικηγορικό γραφείο «Βασίλη Ζησιμάτου & Συνεργατών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.