ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Νέα έκδοση του AIM-9X Sidewinder με αυξημένο βεληνεκές και νέα πολεμική κεφαλή

Νέα έκδοση του AIM-9X Sidewinder με αυξημένο βεληνεκές και νέα πολεμική κεφαλή

Η αμερικανική εταιρία Raytheon, προχωρά σε συνεργασία με το Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, σε εργασίες για την εξέλιξη του βλήματος αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς AIM-9 Sidewinder.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εξέλιξης, η ΑΙΜ-9Χ, αποτελεί τη νεότερη έκδοση του βλήματος, η οποία και εντάχθηκε σε υπηρεσία το 2003 και είναι ενταγμένη στο τουρκικό οπλοστάσιο.

Επίσης, η έκδοση ΑΙΜ-9Χ Block ή ΑΙΜ-9Χ2, η οποία εντάχθηκε το 2015, συνδυάζει σύστημα ζεύξης δεδομένων (Data Link) και ικανότητα εγκλωβισμού μετά την εκτόξευση (Lock-On-After-Launch).

Αν και σημαντικά βελτιωμένος ο AIM-9X/Χ2 διατηρεί συστήματα της έκδοσης AIM-9M όπως ο κινητήρας, ο πυροκροτητής και η πολεμική κεφαλή.

Η έκδοση που βρίσκεται υπό ανάπτυξη, μετά την ακύρωση της ανάπτυξης της έκδοσης AIM-9X Block.3 το 2016, έρχεται να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το βλήμα και ουσιαστικά να το καταστήσει ριζικά διαφορετικό, ακόμα και από την έκδοση AIM-9X2.

Έμφαση δίνεται στην υιοθέτηση ενός νέου κινητήρα, με στόχο την αύξηση του μέγιστου βεληνεκούς του βλήματος κατά 50-60%, και στην ενσωμάτωσης νέας, ασφαλέστερης, αλλά φονικότερης πολεμικής κεφαλής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα το μέγιστο βεληνεκές του AIM-9X/Χ2 είναι της τάξεως των 32 χιλιομέτρων, άρα μιλάμε για αύξηση του μέγιστου βεληνεκούς στα 50 χιλιόμετρα περίπου, βεληνεκές συγκρίσιμο με τις αρχικές εκδόσεις του AIM-120 AMRAAM και του MICA. Φυσικά, το μέγιστο βεληνεκές είναι συνάρτηση των ελιγμών που θα αναγκαστεί να κάνει το βλήμα προκειμένου να προσβάλει το στόχο, αλλά η ζητούμενη αύξηση είναι σημαντική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.