ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Όταν τουρκικό F-4 βρέθηκε στο σκόπευτρο του α/α συστήματος OSA (βίντεο)

Όταν τουρκικό F-4 βρέθηκε στο σκόπευτρο του α/α συστήματος OSA (βίντεο)

Το αντιαερoπορικό σύστημα OSA AKM (SA-8 Gecko) σχεδιάστηκε για να καλύψει το κενό μεταξύ των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς SA-6 και των μικρού βεληνεκούς SA-7/9. Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε πεδίο της μάχης κατά τον πόλεμο του Λιβάνου το 1982.

Ο ΕΣ διαθέτει 39 οχήματα-εκτοξευτές (TELARs), οι οποίοι είναι κατανεμημένοι στα κύρια νησιά του Αν.Αιγαίου, με κύρια αποστολή την Α-Α προστασία των εκεί Σχηματισμών.

Το σύστημα OSA AKM-SAM περιλαμβάνει το όχημα μάχης 9A33M3 και τον κατευθυνόμενο πύραυλο 9M33M3 με το όχημα να φέρει 6 πυραύλους έτοιμους για βολή. Το όχημα μάχης διαθέτει έξι τροχούς και η ταχύτητά του φτάνει τα 65 χιλιόμετρα την ώρα και τα 8 χ.α.ω σε πλεύση.

Το ραντάρ ελέγχου πυρός LAND ROLL έχει μέγιστη εμβέλεια 35 χλμ και δραστική εμβέλεια γύρω στα 30 χλμ ενάντια σε ένα τυπικό στόχο. Το παλμικό ραντάρ παρακολούθησης λειτουργεί στη συχνότητα J με εμβέλεια από 20 έως 25 χλμ. Τα δύο ραντάρ κατεύθυνσης συχνότητας I κάνουν δυνατή την εκτόξευση δύο πυραύλων συγχρόνως ενάντια σε ένα στόχο, ο καθένας ακολουθώντας διαφορετική συχνότητα για την πρόκληση σύγχυσης στα ηλεκτρονικά αντίμετρα. Μπορεί επίσης να διαθέτει τηλεκάμερα χαμηλού φωτισμού για τον εντοπισμό στόχων σε χαμηλή ορατότητα και ισχυρά αντίμετρα.

Το 1992 άρχισε η παραλαβή 12 συστημάτων SHORADS OSA-AK από τα αποθέματα του στρατού της πρώην Αν. Γερμανίας, που συμπληρώθηκαν σε κατοπινό χρόνο με άλλα 20+7 συστήματα από τη Ρωσία ενώ όταν παρελήφθησαν τα Tor-M1 τα OSA μεταφέρθηκαν στην ΑΣΔΕΝ.

Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες

Εμβέλεια: 12-15 χλμ

Ύψος εμπλοκής: 100μ – 12 χλμ. (για τον πύραυλο 9Μ33Μ3).

Ταχύτητα βλήματος 2,9 Mach

Πολεμική κεφαλή: 18 kgr

Μέγιστη Εμβέλεια ραντάρ ερεύνης: 45 χλμ.

Στόχοι εμπλοκής: 1

Βλήματα για βολή: 6

Χρόνος αναπληρώσεως: 5 δευτ.

Ρυθμός βολής: 6 πύραυλοι/λ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.