ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Προειδοποιούν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι: Η Ρωσία ξεκινά παραγωγή πυραύλων Kh-50 – Πρώτα πλήγματα έρχονται σύντομα

Τι είναι οι πύραυλοι Kh-50 και γιατί φοβάται το Κίεβο

Προειδοποιούν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι: Η Ρωσία ξεκινά παραγωγή πυραύλων Kh-50 – Πρώτα πλήγματα έρχονται σύντομα

Η αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας σχεδιάζει να αναπτύξει μαζική παραγωγή στρατηγικών πυραύλων κρουζ Kh-50 τον Ιούνιο και τα πρώτα πλήγματα στην Ουκρανία με το νέο όπλο μπορεί να γίνουν ήδη από το φθινόπωρο, δήλωσε ο ταξίαρχος Oleksii Hromov, εκπρόσωπος του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Στρατιωτικό Κέντρο Τύπου την Πέμπτη.

Πρόκειται σίγουρα για μια νέα απειλή για την Ουκρανία. Μέχρι τώρα, το σχέδιο του πυραύλου Kh-50 θεωρούνταν ότι υπήρχε μόνο στα χαρτιά, ακόμη και τα μέσα ενημέρωσης του Κρεμλίνου σπάνια αναφέρονταν την ύπαρξή του.

Με απλά λόγια, η περιγραφή αυτού του πυραύλου κρουζ θα είναι ένας κάπως απλοποιημένος Kh-101, ώστε να μπορεί να κατασκευαστεί σε μεγαλύτερες ποσότητες και με λιγότερους πόρους, όπως αναφέρει το «defence-ua».

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για να γίνει μια εκτίμηση για το πόσους από αυτούς θα μπορούσαν να κατασκευάσουν οι Ρώσοι σε ένα μήνα.

Η πρώτη αναφορά για την ανάπτυξη με την ονομασία Kh-50 Orion χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 2017. Η έκθεση ανέφερε ότι η ανάπτυξη προέρχεται από το σχέδιο πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς Kh-SD που σταμάτησε τη δεκαετία του 1990.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγές των μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία άρχισαν να το χαρακτηρίζουν ως Izdeliye 715 (Προϊόν 715) και οι πρώτες δηλωθείσες προδιαγραφές ήταν: μήκος ατράκτου 6 μέτρα, βάρος 1.600 κιλά, επιχειρησιακή εμβέλεια 1.500 χιλιόμετρα, ταχύτητα πλεύσης 700 χλμ/ώρα, μέγιστη ταχύτητα 950 χλμ/ώρα. Το βάρος της πολεμικής κεφαλής δεν αποκαλύφθηκε, αλλά οι Ρώσοι είπαν ήδη ότι ο πύραυλος θα μπορούσε να μεταφέρει είτε μια «διεισδυτική» πολεμική κεφαλή BS-715P bunker buster είτε μια πολεμική κεφαλή συστάδας BS-715K εναντίον στόχων που είναι διασκορπισμένοι σε μεγάλη περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.