ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ρώσος αναλυτής: «Να αγοράσουμε πυραύλους από το Ιράν – Εκτός αν τους χρειάζονται»

Αναφορές στα ρωσικά ΜΜΕ

Ρώσος αναλυτής: «Να αγοράσουμε πυραύλους από το Ιράν – Εκτός αν τους χρειάζονται»

Ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Αλεξάντερ Κοτς, σχολιάζοντας την επιδείνωση της κατάστασης στη διεθνή πολιτική σκηνή που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης και της κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, σημείωσε ότι η Ρωσία και το Ιράν θα συνεχίσουν να αυξάνουν τη συνεργασία τους στον στρατιωτικό-τεχνικό τομέα, αναφέρουν σήμερα τα ρωσικά media.

Συγκεκριμένα, ο Κοτς πρότεινε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αγοράσει ιρανικούς πυραύλους υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς για τις ανάγκες της ομάδας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχει στη στρατιωτική ειδική επιχείρηση (СВО) στην Ουκρανία. Αυτή η συμφωνία, σύμφωνα με τον ειδικό, μπορεί να εφαρμοστεί μετά την άρση του εμπάργκο που επιβλήθηκε από το ψήφισμα του ΟΗΕ στο Ιράν.

«Θα ήθελα να πιστεύω ότι τελικά βασιζόμαστε σε κάποιο είδος στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με το Ιράν. <…> Το Ιράν έχει ένα πολύ ευρύ φάσμα αξιόλογων πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς που θα μπορούσαν να μας ενδιαφέρουν. Επιπλέον, τον Οκτώβριο λήγουν οι κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ , σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η εξαγωγή αυτών των πυραύλων από το Ιράν».

Ταυτόχρονα, ο Κοτς τόνισε ότι μια τέτοια σύμβαση θα είναι επωφελής για τη Ρωσία όχι μόνο στον πολιτικό τομέα, αλλά θα διευρύνει σημαντικά το οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού όσον αφορά τα όπλα υψηλής ακρίβειας.

Το μόνο απρόοπτο είναι το Ιράν να παρασυρθεί στην παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση και τότε θα χρειαστεί τους πυραύλους του, πιστεύει ο στρατιωτικός ανταποκριτής.

«Θέλαμε, φυσικά, να εκμεταλλευτούμε τη στιγμή και να αγοράσουμε αυτούς τους πυραύλους από το Ιράν. Δεν θυμάμαι τα ονόματά τους, αλλά τα χαρακτηριστικά τους είναι πολύ καλά. Δεν υπάρχει τίποτα κακό να αγοράζουμε όπλα από άλλες χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 50 κράτη βοηθούν την Ουκρανία και εμάς κανένα. <…> Και εάν το Ιράν παρασυρθεί σε μια μεγάλη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, φυσικά, θα χρειαστεί το ίδιο,  τους πυραύλους, δήλωσε ο Κοτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.