Ρωσία: Εξαφανίζονται και τα τελευταία κατάλοιπα των συμφωνιών με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των εξοπλισμών

Αποχωρήσεις από το New START

Ρωσία: Εξαφανίζονται και τα τελευταία κατάλοιπα των συμφωνιών με τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των εξοπλισμών

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Παρασκευή πως «τα τελευταία κατάλοιπα» των συμφωνιών ελέγχου των εξοπλισμών ανάμεσα στη Ρωσία και στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαφανίζονται.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν αφού μια ομάδα Ρεπουμπλικάνων βουλευτών στις ΗΠΑ παρουσίασαν χθες Πέμπτη νομοσχέδιο για την κατάργηση της συνθήκης Νέα START για τα πυρηνικά όπλα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέστειλε νωρίτερα φέτος τη συμμετοχή της Ρωσίας στη συνθήκη, η οποία θέτει ανώτατο όριο στον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να αναπτύξουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Πεσκόφ: Δεν υπάρχουν σοβαρές επαφές της Ρωσίας με τις ΗΠΑ για τα εξοπλιστικά

«Μπορούμε τώρα να πούμε μόνο με λύπη πως δεν υπάρχουν σοβαρές, ουσιαστικές επαφές για αυτά τα θέματα ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ας πούμε απλώς πως είναι τα τελευταία κατάλοιπα του διεθνούς νομικού πλαισίου σε αυτόν τον τομέα που περνάνε και φεύγουν». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.