ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών: «Οι Πολωνοί επεξεργάζονται σενάρια για την de facto προσάρτηση της Ουκρανίας»

Η Βαρσοβία μετατρέπει σε «κούφιες δηλώσεις» τα συμπεράσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών: «Οι Πολωνοί επεξεργάζονται σενάρια για την de facto προσάρτηση της Ουκρανίας»

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ διαβεβαίωσαν ότι η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξή τους «για όσο χρόνο χρειαστεί» ενώ οι σύμμαχοι θα συνεχίσουν να την προμηθεύουν με όπλα στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας αλλά οι αποκαλύψεις για το μέλλον της χώρας δεν θεωρούνται ότι θα λάβουν αυτή την τροπή.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσίας, Sergey Naryshkin, αποκάλυψε ότι η ηγεσία της Πολωνίας -σύμφωνα με τα στοιχεία που έλαβε η υπηρεσία- έχει αρχίσει να επεξεργάζεται σενάρια για την de facto προσάρτηση της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών, η Βαρσοβία «έρχεται σε μια οδυνηρή συνειδητοποίηση της αδυναμίας … να αποτρέψει τη νίκη της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης και αξιολογεί τις προοπτικές για την πολιτική επιβίωση του καθεστώτος Ζελένσκι ως απογοητευτικές.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Βαρσοβία τείνει στην ανάγκη να προχωρήσει πέρα ​​από την προηγουμένως προγραμματισμένη ανάπτυξη του πολωνικού «ειρηνευτικού αποσπάσματος» στη δυτική Ουκρανία. Η επιλογή δημιουργίας ενός κράτους πληρεξουσίου ελεγχόμενου από την Πολωνία «υπό την προστασία» των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων υπάρχει εκπονήθηκε στο “Eastern Kresy” (σ.σ. εδάφη εκτός Πολωνίας στα ανατολικά που οι Πολωνοί τα θεωρούν δικά τους), αναφέρει το SVR.

Την ίδια στιγμή υπάρχει ένα σχέδιο για τη διαμόρφωση μιας «ουδέτερης ζώνης» από τις κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας, που, σύμφωνα με τους Πολωνούς, θα τους επιτρέψει να αποφύγουν μια εξαιρετικά ανεπιθύμητη άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Οι πολωνικές αρχές είναι πεπεισμένες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία θα αναγκαστούν να υποστηρίξουν αυτό το σχέδιο και καθώς τα ρωσικά στρατεύματα θα προχωρούν βαθιά στο ουκρανικό έδαφος, δεν θα έχουν άλλη επιλογή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Διευθυντής της SVR πρόκειται να πει τα ίδια ακριβώς στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, που από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών στη Μόσχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.