ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ρωσική «maskirovka» στο Μπακχμούτ οδήγησε στην καταστροφή τις ουκρανικές ταξιαρχίες – «Η πόλη έπεσε»

Το Κίεβο έπεσε στην «παγίδα θανάτου»

Ρωσική «maskirovka» στο Μπακχμούτ οδήγησε στην καταστροφή τις ουκρανικές ταξιαρχίες – «Η πόλη έπεσε»

Το Μπακχμούτ έχει μετατραπεί σε πραγματικό σφαγείο για τις ουκρανικές δυνάμεις, καθώς φαίνεται ότι η ρωσική «maskirovka» που εφαρμόστηκε, έχει οδηγήσει τον ουκρανικό στρατό σε μια παγίδα που εξαντλεί κάθε ισχυρή μονάδα τους που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια αντεπίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το τελευταίο σημείο της πόλης όπου βρίσκονται ακόμα Ουκρανοί, ενώ εντύπωση προκάλεσε ένα βίντεο Ουκρανού στρατιώτη που δηλώνει ότι το «Μπακχμούτ έπεσε» χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από επίσημες πηγές.

Οι Ρώσοι με συνεχόμενες μπλόφες, κατάφερναν να παρασέρνουν τους Ουκρανούς σε αντεπιθέσεις, οι οποίοι πίστευαν πως υπάρχει ρήγμα μεταξύ της Βάγκνερ και του ρωσικού στρατού, με αποτέλεσμα να κατασφάζονται μέσα σε λίγες ώρες.

Τα ρωσικά ρουκετοβόλα όμως με ειδικά πυρομαχικά και με τον συνδυασμό της χρήσης drone επιτήρησης, χτυπούν κάθε ουκρανική κίνηση.

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1659669437262315523

Το χτύπημα αν και αρκετοί θεώρησαν ότι έγινε με πυρομαχικά λευκού φωσφόρου, τελικά έγινε με τύπου 9M22S που εκτοξεύονται από ρουκετοβόλα που στην εμφάνιση του αποτελέσματος είναι παρόμοια αλλά είναι ειδικά για να αυξηθούν οι φλόγες χωρίς τα χημικά του φωσφόρου.

Σε κάθε περίπτωση η ρωσική «υποχώρηση» στα πλευρά του Μπακχμούτ οδήγησε το ουκρανικό επιτελείο να ελπίζει σε μια περικύκλωση της Wagner που βρίσκεται μέσα στην πόλη σε μια επανάληψη της επιχείρησης «Ουρανός» του Β’ ΠΠ αλλά το μόνο που κατάφεραν είναι να στέλνουν κάθε ενεργή ταξιαρχία τους να φλέγεται από το ρωσικό πυροβολικό.

Πλέον οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει ότι οι Ουκρανοί είχαν κερδίσει εγκλωβίζοντάς παράλληλα τα σχέδια του Κιέβου περί επιτυχούς αντεπίθεσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.