ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσικό χτύπημα «αποκεφάλισε» τους Ουκρανούς στο Μπακχμούτ: Χτυπήθηκε το στρατηγείο που ήταν υπεύθυνο για την άμυνα της περιοχής

Χωρίς αεράμυνα μένουν οι Ουκρανοί - Αποκαλύφθηκε μέχρι πότε έχουν πυραύλους για τους S-300/BUK-M1

Ρωσικό χτύπημα «αποκεφάλισε» τους Ουκρανούς στο Μπακχμούτ: Χτυπήθηκε το στρατηγείο που ήταν υπεύθυνο για την άμυνα της περιοχής

Η Μάχη της Μπακχμούτ έχει γίνει η πιο αιματηρή σύγκρουση του πολέμου μέχρι σήμερα, με χιλιάδες απώλειες και στις δύο πλευρές αλλά σήμερα η ρωσική πλευρά προέβη σε μια στρατιωτική επιτυχία που μπορεί να κρίνει την μάχη στην πόλη και την ευρύτερη καταλυτικά και δεν είναι άλλη από την καταστροφή του κοινού στρατηγείου (υπεύθυνου και για του Μπακχμούτ) στην Κωνσταντίνονβκα (μια πόλη λίγο πιο πίσω από το Μπακχμούτ και το Τσάσιβ Γιαρ).

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο ίδιος ο εκπρόσωπος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων υποστράτηγος Κονοστσένκοβ: “Χτυπήθηκαν οι διοικήσεις των 25ης Α/Μ ταξιαρχίας και της 116ης Ταξιαρχίας Εθνοφυλακής»

Το χτύπημα έγινε με πυραυλικό σύστημα και είχε ως αποτέλεσμα τον “αποκεφαλισμό” των ουκρανικών δυνάμεων από τους έμπειρους διοικητές της περιοχής.

Πλέον με την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων που ουσιαστικά έχουν θέσει στον έλεγχό τους όλη την πόλη. η ουκρανική άμυνα στην περιοχή έπαυσε ουσιαστικά να υπάρχει και ίσως γι αυτό τον λόγο η σημερινή σύγχυση και αγωνία του Β.Ζελένσκι που ζήτησε εκ νέου να γίνει η χώρα μέρος του ΝΑΤΟ να ήταν πιο επιτακτική.

Και αυτό το χτύπημα δεν είναι άσχετο με την αποκάλυψη από έναν ειδικό του βρετανικού Στρατού έρχεται να επιβεβαιώσει τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU), καθώς δεν διαθέτουν πλέον αντιαεροπορική ομπρέλα για να αποκρούσουν τις ρωσικές επιδρομές.

Ο συνταγματάρχης του βρετανικού Στρατού Stuart Crawford αποκάλυψε ότι, στις αρχές Μαΐου και πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 2, οι Ουκρανοί θα μείνουν χωρίς πυραύλους για συστήματα αεράμυνας S – 300 και Buk – M1 (για τους τελευταίους αναφέρουν νεότερη ημερομηνία).

Το Κίεβο πλέον εναποθέτει όλες τις ελπίδες του στα δυτικά συστήματα αεράμυνας, εκτιμά ο ειδικός επί των στρατιωτικών θεμάτων Yuri Knutov.

Η Ουκρανία ενισχύθηκε με συστήματα αεράμυνας SAMP-T Mamba από τη Γαλλία, IRIS-T από τη Γερμανία, αλλά και Patriot και επίσης Patriot και NASAMS από τις ΗΠΑ και τη Νορβηγία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως αυτές οι πληροφορίες ίσως δεν είναι άσχετες με τις πιέσεις προς Ελλάδα και Κύπρο να παραδόσεις το απόθεμα ρωσικών α/α όπλων που έχουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.