ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Sidewinder: Η Ταϊβάν αγοράζει 100 πυραύλους από τις ΗΠΑ για σχεδόν 80 εκατομμύρια δολάρια

Η συμφωνία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πώλησης όπλων αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ

Sidewinder: Η Ταϊβάν αγοράζει 100 πυραύλους από τις ΗΠΑ για σχεδόν 80 εκατομμύρια δολάρια

Το Υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 100 τακτικών πυραύλων AIM-9X Block II Sidewinder και συναφών εξαρτημάτων αξίας 78,63 εκατομμυρίων δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν έως το 2030, σύμφωνα με ανώνυμη στρατιωτική πηγή.

Η σύμβαση καλύπτει 100 τακτικούς πυραύλους αέρος-αέρος AIM-9X Block II Sidewinder και τέσσερις μονάδες τακτικής καθοδήγησης AIM-9X Block II, μαζί με σχετικά εξαρτήματα και υποστήριξη, ανέφερε η ανώνυμη πηγή.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πώλησης όπλων αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ στην Ταϊβάν, την έκτη που εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον Σεπτέμβριο του 2022, η οποία περιλαμβάνει επίσης 60 πυραύλους AGM-84L-1 Harpoon Block II, σύμφωνα με την Υπηρεσία Συνεργασίας για την Ασφάλεια στην Άμυνα των ΗΠΑ (DSCA).

Η προτεινόμενη αγορά τακτικών πυραύλων AIM-9X Block II Sidewinder θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της ικανότητας της Ταϊβάν να αντιμετωπίζει τρέχουσες και μελλοντικές απειλές, εν μέσω των αυξημένων εντάσεων με την Κίνα, θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου για ενίσχυση της στρατιωτικής του ικανότητας, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει περαιτέρω τη διαλειτουργικότητα με τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους, ανέφερε η DSCA σε δήλωση που εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022.

Σύμφωνα με τη στρατιωτική πηγή, οι τακτικοί πύραυλοι AIM-9X Block II Sidewinder θα παραδοθούν στην Ταϊβάν σε παρτίδες και θα αναπτυχθούν σε στρατιωτική βάση στην κομητεία Taitung στα ανατολικά του νησιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πύραυλος AIM-9X Sidewinder, που κατασκευάζεται από την Raytheon, είναι ο πιο προηγμένος πύραυλος μικρού βεληνεκούς αέρος-αέρος στον κόσμο. Το AIM-9X Block II είναι η τρέχουσα έκδοση του πυραύλου μικρού βεληνεκούς AIM-9X Sidewinder, που χρησιμοποιείται από περισσότερες από 40 χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.