Σοκ για την Μόσχα: Αμερικανικά MLRS εμφανίστηκαν στα χέρια των Ουκρανών στο Ντονμπάς

Γιατί η Ρωσία δεν μπορεί να αποτρέψει την απόκτηση τέτοιων οπλικών συστημάτων από τους Ουκρανούς στην πιο κρίσιμη φάση του πολέμου;

Σοκ για την Μόσχα: Αμερικανικά MLRS εμφανίστηκαν στα χέρια των Ουκρανών στο Ντονμπάς

Ένα πραγματικό σοκ αποτελεί για την Μόσχα η παρουσία για πρώτη φορά στο μέτωπο του Ντονμπας σε ουκρανικά χέρια αμερικανικού συστήματος M270 MLRS.

Το συγκεκριμένο εκτοξεύει ρουκέτες των 227 χιλιοστών σε μία απόσταση 120 χλμ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο βεληνεκές που θα έχει σε χρήση ο ουκρανικός Στρατός μέχρι σήμερα.

Φυσικά η παρουσία του πρώτου συστήματος σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα συστήματα και όχι μόνο από τις ΗΠΑ όπως είναι ήση γνωστό.

Το ερώτημα είναι τι κάνει η Μόσχα. Πώς επιτρέπει τέτοια συστήματα να πέφτουν στα χέρια των Ουκρανών και να μην καταστρέφονται κατά την διαδρομή τους προς το μέτωπο ή όταν περνούν τα σύνορα.

Εάν σκέφτονται ότι έτσι αποφεύγουν την κλιμάκωση με τη Δύση κάνουν μεγάλο λάθος, γιατί η Δύση έχει κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο που θα στοιχίσει ζωές σε Ρώσους στρατιώτες και μάλλον και σε Ρώσους πολίτες καθώς ήδη οι Ουκρανοί με δυτική βοήθεια και «νομιμοποίηση» χτυπούν ρωσικά εδάφη.

Συνεπώς προκαλεί εντύπωση η μέχρι τώρα τακτική τους να επιτρέπουν την ενίσχυση των Ουκρανών με βαρύ οπλισμό που μόνο προηγμένες στρατιωτικά χώρες έχουν σε αφθονία.

Στην Δύση βλέπουν την Μόσχα να διστάζει και κάθε ημέρα μεταφέρουν τα «κόκκινα όρια» ακόμα παραπέρα.

Αν επιμείνει η Ρωσία σε αυτή την τακτική, στο τέλος τίποτε δεν θα εμποδίσει την Δύση να στείλει ακόμα και μαχητικά αεροσκάφη στο Κίεβο.

Το πυραυλικό σύστημα M270 είναι αποτελούμενο από τον ερπυστριοφόρο φορέα Μ-993,που βασίζεται στο σασί του ΤΟΜΑ M2 Bradley και από το σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης Μ-269 (LLM).

Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή βολής, ρουκέτες και πυραύλους ATACMS (Army Tactical Missiles Systems), τα οποία δίνουν τη δυνατότητα αποτελεσματικότητας του μέγιστου βεληνεκούς έως και 165.000 μ. (165 χλμ).

Επίσης, είναι ένας ευέλικτος εκτοξευτής, ο οποίος έχει και μεγάλη ταχύτητα η οποία φτάνει έως και τα 64 χλμ/ώ.

Το σύστημα εκτόξευσης και επαναγέμισης Μ-269 είναι κατασκευασμένο για την σκόπευση και προσβολή του στόχου, ενώ παράλληλα μπορεί να προστατέψει το πλήρωμα που εκτοξευτή.

Το πλήρωμα του, είναι αποτελούμενο απο τρία άτομα: τον Αρχηγό Στοιχείου, τον Πυροβολιτή και τον Οδηγό . Το ΠΕΠ μπορεί να εκτοξεύσει ρουκέτες διάμετρου 227 χιλ., οι οποίες είναι ήδη συναρμολογημένες και συσκευασμένες σε εξαπλό φορέα(pod),πλήν του πυραύλου ATACMS που ειναι ένας σε καθε φορέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κάθε ρουκέτα είναι συσκευασμένη σε σωλήνα φτιαγμένο απο ενα υλικο που ονομάζεται fiberglass που παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία της ρουκέτας κατα την βολή (καιρικές συνθήκες) και αποτελεί τον “σωλήνα εκτόξευσης” της.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.