ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Spiegel: «Η Ρωσία μπορεί να βρει εύκολα να ρίξει στην μάχη επιπλέον 500.000 στρατιώτες χωρίς επιστράτευση»!

- Στο Κίεβο ξεκίνησαν να μιλούν για «τάγματα αυτοκτονίας» όπως τα γερμανικά SS

Spiegel: «Η Ρωσία μπορεί να βρει εύκολα να ρίξει στην μάχη επιπλέον 500.000 στρατιώτες χωρίς επιστράτευση»!

Τα δεδομένα που δημοσιεύει η Φινλανδία αλλά και το Spigel για την ρωσική επιστράτευση δείχνουν αυτό που στην Δύση αρνούνται να αντιληφθούν, οτι οι ρωσικοί ανθρώπινοι πόροι ειναι ανεξάντλητοι ενώ στο σύνολό της η ρωσική κοινωνία δεν είναι καθόλου εναντίον στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Από την άλλη οι δηλώσεις ουκρανών αξιωματούχων που έρχονται στο φως δείχνουν ότι πλέον το πρόβλημα εύρεσης ανδρών στον ουκρανικό στρατό είναι τεράστιο και δεν διστάζουν να προτείνουν λύσεις “ταγμάτων αυτοκτονίας” για να σωθούν οι πολλοί!

Έτσι στο άκουσμα της ρωσικής επιστράτευσης και των αποδοχών που έφερε μηνιαία και εφάπαξ στους πολίτες της που την δέχθηκαν σε περιοχές όπως η Τουβά στα σύνορα με τη Μογγολία, που ως το 1911 ανήκε στην Κίνα, τις οποίας οι περισσότεροι κάτοικοι είναι αυτόχθονες Τουβά – ένα βουδιστικό μογγολικό- και είναι πιστοί στον Δαλάι Λάμα και η  Ουστ-Ορντά Μπουργιατία είναι να “τρέχουν” να καταταγούν για να πληρωθούν καλά.

Στην αρχή της ρωσικής επέμβασης όσοι δήλωναν εθελοντές και στρατεύονταν, λάμβαναν από 200.000 έως 600.000 ρούβλια από το υπουργείο Άμυνας, μόνο για την υπογραφή της «συμφωνίας στρατολόγησης», δηλαδή το αντίστοιχο ποσό των 2.000 έως 6.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», αυτό το «μπόνους» ανέρχεται πλέον σε 700.000 ρούβλια. Στην Τούβα αυτό αντιστοιχούσε σε 13 φορές τον μέσο μηνιαίο μισθό το 2022.

«Η επιστράτευση  του Σεπτεμβρίου 2022 έριξε εκατοντάδες χιλιάδες ρούβλια σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε περιοχές της Ρωσίας», διαπιστώνει η Φινλανδική Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την ανάλυση, μετά την έναρξη της ρωσικής επιστράτευσης τον Σεπτέμβριο του 2022, οι τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 53% στην Τουβά.

Εκτός από την Τουβά, οι τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκαν σημαντικά και σε άλλες αγροτικές περιοχές. Η Τσετσενία κατέγραψε αύξηση 30% και η Ουστ-Ορντά Μπουργιατία 33%.

Η βάση για την αξιολόγηση είναι οι μηνιαίες εκθέσεις που δημοσιεύει η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα για τις τραπεζικές καταθέσεις.

Φυσικά, δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι η καταγεγραμμένη αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων μπορεί να αποδοθεί σε πληρωμές από το Υπουργείο Άμυνας. Ωστόσο, οι «πρόσθετες πληρωμές που σχετίζονται με τον πόλεμο» είναι ο πιο εύλογος λόγος για την αύξηση.

Τον Αύγουστο του 2023, ο ρώσος οικονομολόγος Βλαντισλάβ Ινοζέμτσεφ εξήγησε σε συνέντευξή του στο γερμανικό δίκτυο ntv.de ότι οι μισθοί των Ρώσων στρατιωτών είχαν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με την πρώτη επιστράτευση και ότι το ενδιαφέρον για στράτευση είναι όχι αμείωτο αλλά αυξανόμενο.

«Οι νεκροί του πολέμου φέρνουν απροσδόκητα κέρδη σε περιοχές της Ρωσίας», τονίζει ο ρώσος οικονομολόγος στο «Spiegel». «Οι γιοι, τα αδέρφια και οι σύζυγοί τους πεθαίνουν στην Ουκρανία, αλλά αυτό σημαίνει βέβαια πολλά βάσανα και πόνο, αλλά και πολλά χρήματα για τους συγγενείς τους στη Ρωσία», λέει.

Σε περίπτωση θανάτου, οι οικογένειες των στρατιωτών επιχορηγούνταν αρχικά με τρία εκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή 30.000 ευρώ, για κάθε νεκρό. Σύμφωνα με την ανάλυση της Κεντρικής Τράπεζας της Φινλανδίας, αυτή η αποζημίωση ανέρχεται σήμερα σε πέντε εκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή 50.000 ευρώ, αν και αυτό το ποσό δεν καταβάλλεται σε όλες τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, συνολικά περισσότεροι από 45.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν πεθάνει στην Ουκρανία. Επομένως, το κόστος για τη Μόσχα είναι τεράστιο.

Μάλιστα όπως λέει τώρα ο Ινόζεμτσεφ στο «Spiegel». Όταν ρωτήθηκε για πόσο καιρό η Ρωσία θα μπορούσε να συνεχίσει αυτή τη μορφή στρατεύσεων είπε: «Για αρκετό καιρό. Είναι καθαρά θέμα τιμής. Εάν η κυβέρνηση αυξήσει τις πληρωμές, πολλοί Ρώσοι θα το επιλέξουν. Έχουν επιστρατευθεί 300.000 άνδρες. Σε σύγκριση με τον πληθυσμό των 145 εκατομμυρίων ανθρώπων, ο αριθμός αυτός είναι μικρός. Με υψηλότερες πληρωμές, το Κρεμλίνο σίγουρα μπορεί εύκολα να επιστρατεύσει άλλα 500.000 ή 600.000 άτομα.

Την ίδια στιγμή για να σωθεί η κατάσταση, η διοίκηση των ουκρανικών δυνάμεων πρέπει να αποσύρει τις «κυριότερες μονάδες» προς τα πίσω, αντικαθιστώντας τις με μια «οπισθοφυλακή» βομβιστών αυτοκτονίας, δήλωσε ο απόστρατός συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov.

«Ορισμένες ενδείξεις επιχειρησιακής κρίσης έχουν ήδη εμφανιστεί. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουμε την προέλασή των Ρωσικών δυνάμεων», τόνισε ο Oleg Starikov.

Κατά τη γνώμη του Oleg Starikov, με τέτοιες «αδυναμίες» των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι απαραίτητο να αποσυρθούν «οι κύριες μονάδες μάχης».

Ταυτόχρονα, πρέπει να αποσυρθούν όχι μόνο «ένα ή δύο χιλιόμετρα», αλλά περαιτέρω, ώστε να μπορέσουν να χτίσουν αμυντικές οχυρωμένες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Βάλτε μπροστά μια οπισθοφυλακή που θα συγκρατήσει τον εχθρό που προελαύνει», συνέχισε ο Oleg Starikov, συγκρίνοντάς τον με τους «300 Σπαρτιάτες», που «πέθαναν όλοι». «Δηλαδή, αυτές οι μονάδες πρέπει να λύσουν το πρόβλημα «ούτε ένα βήμα πίσω».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.