Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την περίεργη εξαφάνιση υπαλλήλου της ΕΥΠ – Αναπάντητα ερωτήματα

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την περίεργη εξαφάνιση υπαλλήλου της ΕΥΠ – Αναπάντητα ερωτήματα

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την περίεργη εξαφάνιση ενός άνδρα που εργαζόταν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για πάνω από δεκαπέντε χρόνια σε νευραλγικό πόστο.

Ο Νώντας Τόλης εξαφανίστηκε στις 20 Μαρτίου από το σπίτι του στο Μεταξουργείο με περίεργο τρόπο. Τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά και το κουβάρι του μυστηρίου, μπλεγμένο.

Ο 50 χρόνος άνδρας με σπουδές στη Γιουγκοσλαβία, χαρακτηρίζεται ως ένα άτομο αγαπητό και δραστήριο. Προσλήφθηκε στην ΕΥΠ αρχές του 2000 σαν μεταφραστής.

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που του συνέβη πέντε περίπου χρόνια πριν, έμελλε να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του.

«Ήρθαν εδώ και τον έψαχναν…»

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» που ερεύνησε την υπόθεση, βρέθηκε στην γειτονιά του αγνοούμενου. Εκεί μίλησε με γείτονες για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του άνδρα, που μετρά οχτώ περίπου μήνες.

«Από τον Μάρτιο έχω να τον δω, έχει χαθεί τελείως. Ήρθαν πολλές φορές εδώ από την δουλειά του, από την ΕΥΠ όπως είπαν, για να τον αναζητήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα», ανέφερε ένας γείτονας του Νώντα.

«Ήξερα ότι είναι σε αυτή τη δουλεία και δεν ήθελα να μπω στα χωράφια του. Δεν τον ρωτούσα ποτέ και τίποτα, αλλά ούτε κι αυτός θα έπιανε κουβέντα σχετικά με αυτό το θέμα», κατέληξε.

Το περιστατικό που τον σόκαρε και η άγνωστη γυναίκα…

Ο ξάδελφος του αγνοούμενου από την πλευρά του πατέρα του, μίλησε στο «Τούνελ» από το Μεταξουργείο, τη γειτονιά στην οποία διέμενε και χάθηκε.

«Εργαζόταν στην ΕΥΠ απ’ όταν γύρισε από τη Γιουγκοσλαβία, λόγω της γλώσσας που ήξερε. Είχε κάνει τα χαρτιά του και είχε πετύχει. Μπήκε στην υπηρεσία και κατείχε μία πολύ καλή θέση. Ήταν αρκετά ικανοποιημένος με τη δουλειά του, μέχρι που μεσολάβησε ένα περιστατικό που τον σημάδεψε και από τότε, άλλαξε. Ο Νώντας είχε ένα τροχαίο, δεν ξέρουμε όμως παραπάνω λεπτομέρειες. Ποτέ δε μας είπε τι ακριβώς συνέβη σ’ αυτό το ατύχημα. Μετά ζήτησε και μεταφέρθηκε σε άλλο τμήμα, σε μία θέση με λιγότερες ευθύνες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μία φίλη του αγνοούμενου από την ΕΥΠ, που συνήθιζαν να κάνουν παρέα.

«Έχω την πληροφορία ότι έβγαινε με μία κοπέλα από τη δουλειά του, αλλά δεν έχω παραπάνω στοιχεία. Δε θυμάμαι το όνομά της, αλλά εάν παρακολουθεί, ας επικοινωνήσει η ίδια, γιατί μπορεί να ξέρει κάτι και να μας βοηθήσει στην έρευνα», κατέληξε.

«Βάλαμε ντεντέκτιβ και δεν βρήκε άκρη…»

Η ξαδέλφη του αγνοούμενου Νώντα μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ» για το χρονικό της εξαφάνισης, αλλά και για τη ζωή του.

«Πληροφορήθηκα για την εξαφάνιση τον Αύγουστο. Είχε χαθεί από το πρωί του Σαββάτου 20 Μαρτίου. Τη δήλωση στην αστυνομία την έκανε ο ξάδελφός του από την πλευρά της μητέρας του, που έχει το σπίτι εδώ. Απευθυνθήκαμε ακόμα και σε ντεντέκτιβ για να βρούμε την άκρη, αλλά δεν εντόπισε κάποιο ίχνος του. Έτσι πήραμε την απόφαση να έρθουμε στην εκπομπή της κυρίας Νικολούλη», ανέφερε.

«Ενδιαφερόμαστε πολύ για τον Νώντα και το μόνο που θέλουμε είναι να βρεθεί», κατέληξε η ξαδέλφη του.

Το περίεργο τροχαίο πριν την εργασιακή αλλαγή…

«Ο Νώντας δε μιλούσε καθόλου για τη δουλειά του», αναφέρει ένας άλλος ξάδελφός του.

«Είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο και από τότε φάνηκε αλλαγή στη συμπεριφορά της οικογένειας. Σαν κάτι να τους απασχολούσε έντονα. Ποτέ δε μάθαμε λεπτομέρειες», είπε ο ξάδελφός του και συμπλήρωσε: «Αργότερα για κάποιο διάστημα ήταν σε αναρρωτική άδεια».

Ο ξάδελφος του αγνοούμενου αποκαλύπτει ότι πήγε να τον επισκεφτεί στο σπίτι που έμενε, όμως κανείς δεν απάντησε και οι γείτονες του είπαν ότι είχαν να τον δουν περίπου είκοσι ημέρες. Η έκπληξη γι’ αυτόν ήταν όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνιση.

«Έμαθα ότι είχε ήδη δηλωθεί από τον Μάρτιο του 2021. Ζήτησα να δημοσιοποιηθεί στην τηλεόραση και μου είπαν ότι το πρότειναν στο συγγενή που έκανε τη δήλωση εξαφάνισης και εκείνος αρνήθηκε. Υποστήριξε δε στους αστυνομικούς ότι ήταν ο μοναδικός συγγενής του Νώντα, ενώ υπάρχουμε εμείς…»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.