Η αμερικανική Northrop Grumman ανακοίνωσε ότι κέρδισε ένα συμβόλαιο από το ΝΑΤΟ για την…

Η αμερικανική Northrop Grumman ανακοίνωσε ότι κέρδισε ένα συμβόλαιο από το ΝΑΤΟ για την υποστήριξη του συστήματος συλλογής ναυτικών πληροφοριών της συμμαχίας. Η αξία του συμβολαίου δεν ανακοινώθηκε.

Η εταιρεία τόνισε πως η υπηρεσία C3 του ΝΑΤΟ την είχε επιλέξει για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης εξοπλισμού και λογισμικού για το σύστημα MCCIS (Maritime Command and Control Information System) σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Το σύστημα MCCIS συγχωνεύει πληροφορίες συλλεχθείσες από δορυφόρους, δίκτυα WAN, τακτικούς υπολογιστικούς επεξεργαστές δεδομένων και ψηφιακώς αναγνώσιμα μηνύματα.

Με βάση τους όρους του συμβολαίου, η εταιρεία Northrop Grumman Mission Systems Europe θα ερευνήσει και θα διαχειριστεί την προμήθεια, εγκατάσταση και ενεργοποίηση του νέου εξοπλισμού για το σύστημα MCCIS σε 47 σημεία σε χώρες του ΝΑΤΟ και αλλού.

O όμιλος πληροφορικής Hewlett Packard, ως βασικός υποκατασκευαστής, θα προμηθεύσει τον απαραίτητο υπολογιστικό εξοπλισμό για την ολοκλήρωση των νέων υπηρεσιών σε συνολικά 21 χώρες.